«Og mot slutten av sommeren, mens han sitter på balkongen og leser de ikke videre oppløftende nyhetene i Le Populaire, kommer det fra Østerrike en hilsen fra Wittgenstein, som bestiller en konsert for den ene hånden han har igjen. Det er da man aldri har skjønt hva det går av ham. Ravel nøyer seg ikke med å ta imot denne bestillingen: Istedenfor å skrive én konsert, setter han i gang i all hemmelighet med å komponere to på samme tid, den ene for venstre hånd i D-dur, og den andre, i G-dur, som omsider skal legemliggjøre et gammelt prosjekt han har.»
Denne bejublede romanen risser opp de ti siste årene i den franske komponisten Maurice Ravels liv.
Forlag Bokvennen
Utgivelsesår 2017
Omtalt tid 1918-1939
Omtalt sted Frankrike
Omtalt person Maurice Ravel
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket11 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketListen er under arbeid.
Vi fikk spørsmål i biblioteket om romaner om komponister. Vi tok oss friheten til også å ta med biografier som står med fagbøkene, hvis de har et skjønnlitterært preg.