Flaggermusenes by

mine første sju år (og noen til)

av (forfatter) og Tommy Watz (oversetter).

Spartacus 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (20 terningkast.)

61 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Nord-Italia, 1930-tallet. Boken er en skildring av forfatterens oppvekst i Valtravaglia, kalt Flaggermusenes by. I forfatterens barndomsskildring myldrer det av eventyrlige mennesker og mer eller mindre sannferdige hendelser.

Omtale fra forlaget

Flaggermusenes by er nobelprisvinner Dario Fos fiksjonaliserte selvbiografi. Her forteller han med varme og ømhet om sin oppvekst i Nord-Ialia. Hans særegne humor er blandet med en fengslende fortellerglede. Å lese Dario Fos selvbiografi er som å være tilskuer til en av hans teaterforestillinger. Scenen er hans oppvekstby ved Lagio Maggiore i Nord-Italia. Her myldrer det av mennesker og hendelser: morfaren som var gartner, gjøgler og historieforteller, det nærliggende Sveits hvor hustakene er av sjokolade og jenta som ble reddet opp av sjøen i en storm og ble hans første store kjærlighet. Flaggermusenes by er fortalt med det overskudd og den vitalitet Dario Fo er kjent for. Normal Side 1 av 1 0

Bokdetaljer

Forlag Spartacus

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788243003804

EAN 9788243003804

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Italia

Omtalt person Dario Fo

Språk Bokmål

Sider 258

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 11 6 1 1 0

Bokomtaler

Jeg hadde aldri hørt om Dario Fo da jeg tilfeldigvis snublet over denne boka på et av vårens boksalg. Som den Italia-elsker jeg er, fanget imidlertid boka interesse.

I boka forteller Dario Fo om sine barne- og ungdomsår, fortrinnsvis i hjembyen Lagio Maggiore. Forfatteren formelig sprudler over av en fortellerevne av de sjeldne. Fo påstår nokså tidlig i boka at det er de første syv årene av et menneskes liv som er de mest interessante, idet det er da personligheten for alvor formes. Det er derfor nettopp denne perioden han vier størst plass når han forteller om sitt liv.

Hans beskrivelse av morfaren som en spilloppmaker med stor underholdningsverdi når han drar rundt og fallbyr sine egenproduserte grønnsaker, forfatterens egen utvikling som kunstner, hvordan han lærte å fortelle en god historie, hans første kjærlighet, tiden hans i det militære under andre verdenskrig og mye, mye mer - alt fortalt med en slik varme og humor at dette gikk rett hjem hos meg.

Boka anbefaes sterkt!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Når en bonde dør, en som kjenner sin jord og historien om de menneskene som arbeider med den, når en vis mann dør, en som kan tyde månen og solen, vinden og fuglenes flukt, slik Bristin kunne, da er det ikke bare et menneske som dør, men et helt bibliotek som brenner ned.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En lærers fremste egenskap, hevdet Plinius den eldre, er aldri å la sin egen viten tynge elevens kunnskapsfattige hode, .......

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vårt første møte med sirkuset var virkelig opprivende: løver som hoppet omkring og utstøtte noen brøl som fikk tarmene til å slå knute på seg. Oppvisning av elefanter som iblant virket så lette i sine bevegelser at man skulle tro de var fylt med varmluft, som luftballonger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker skrive av Nobelprisvinnarar, og som eg har lest eller har leseklare i bokhylla. Sortert etter året forfattaren fekk Nobelprisen, dernest etter årstalet boka kom ut.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vinnere av nobelprisen.
Nobelprisen ble ikke utdelt i 1914, 1918, 1935 og 1940-1943. To personer mottok prisen i 1904, 1917, 1966 og 1974.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den svarte boksen" av Amos Oz
 • "Ingen vei hjem - Arthur Omre" av Espen Søbye
 • "Min egen sak" av Kenzaburo Oe
 • "Forrådte testamenter" av Milan Kundera
 • "De lemlestede - roman" av Hermann Ungar
 • "Arvtakerne" av William Golding
 • "Faustynas elskere" av Nina FitzPatrick
 • "Jeg har betjent kongen av England" av Bohumil Hrabal
 • "Tre fortellinger" av Gustave Flaubert
 • "Bukkesangen - roman" av Dermot Healy
 • "Utvalgte noveller" av Alice Munro
 • "Beijing koma" av Jian Ma
Alle bokanbefalinger for dette verket