Sensommeren 1257 forlater Håkon Håkonssons datter, prinsesse Kristina Tønsberg med et stort følge. Hun er på vei til Spania for å gifte seg med prins Felipe, broren til Alfonso den tiende. Romanen er bygd på historiske kilder, og skildrer Kristina som menneske mot det turbulente politiske bakteppet som familien og landet hennes befant seg i.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2010
Serie Kagge roman
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid Middelalderen
Omtalt person Kristina Håkonsdatter
Jeg lengter alltid hjem når jeg er borte,sa hun hviskende. Men jeg lengter også hjem når jeg er der. Jeg vet at det finnes en havn,og jeg tror det er dit jeg lengter.
Se alle bokelskere som følger dette verketArs Magica er et rollespill satt i vår middelalder (ca 1220) slik folk da så på verden. Spillet handler om trollmenn og deres samfunn. Hvordan de forholder seg til hverandre innad i sin hemmelige Hermes Orden, og i møte med den verdslige verden og underjordiske og magiske vesner, spøkelser og demoner.
Denne listen er da litteratur som er lagt til tiden rundt 1200 tallet, og litt bøker som er gitt ut til spillet.