Operasjon Fritham er tredje roman i Monica Kristensens krimserie fra Svalbard, etter de kritikerroste Hollendergraven (2007) og Kullunge (2008). Boken skiller seg fra forgjengerne ved å ta utgangspunkt i konkrete historiske hendelser, framfor alt den gåtefulle Operasjon Fritham våren 1942.
Mai 1942. To små allierte skip er på vei nordover for å gjennomføre en dumdristig operasjon: De skal gjenerobre Svalbard fra tyskerne. I tillegg har Operasjon Fritham et annet formål, som ikke er kjent for alle. Om bord er også en mann som ikke er den han gir seg ut for å være. Med seg har han en kostelig gjenstand, noe han for enhver pris ikke vil gi slipp på.
Over seksti år senere møtes norske, engelske og tyske soldater til en minnesamling i Ny-Ålesund for å lege gamle sår. I stedet avsløres blodige hemmeligheter rundt krigshandlingene på Svalbard. Sysselmannsbetjent Knut Fjeld må innlede en fortvilet kamp for å hindre at en kynisk morder fra andre verdenskrig dreper igjen.
Forlag Press
Utgivelsesår 2015
Serie Press pocket
Genre Krim
Omtalt tid 1939-1945 2000-2009
Se alle bokelskere som følger dette verketMan kan reise både kort og langt i bøkenes verden. Fasinerende å se hvor mange spennende steder som dukker opp, allerede i titlene. Listen startet som en liten lek for meg selv. Men, så fikk jeg lyst til å dele den.
Bøker som bør sjekkes ut :-). De bøkene som jeg har skaffet kan legges inn i boksamlingen.