Det var med novellettene sine Alexander L. Kielland fikk sitt store gjennombrudd, og novellettene i dette utvalget er hentet fra samlingene Novelletter (1879), Nye novelletter (1880) og To novelletter fra Danmark (1882). Det starter med Håpet er lysegrønt og slutter med Karen, og viser Kielland som en elegant språkmester, med en diskret og ironisk stemme, som samtidig rommer brodd.
Utgivelsesår 2024
ISBN13 9788205612259
EAN 9788205612259
Serie Gyldendal klassiker
Ennvidere hadde han fått en mistanke om at hun var "lærd". Og deri må dog alle gi fetter Hans rett, at skal en kvinne kunne oppfylle sin oppgave her i livet(å være hustru for en mann), bør hun selvfølgelig ikke ha andre kunnskaper enn dem hennes mann ønsker hun skal ha, eller selv vil bibringe henne.
Ethvert annet fond av viden vil alltid være en medgift av såre tvilsom verd.
Se alle bokelskere som følger dette verketJeg ba om forslag til gode novellesamlinger og bokelskerene kom med mange gode forslag. Her er en liste over de novellesamlingene som ble anbefalt :)
Her skal jeg legge inn bøkene jeg kan krysse av på listen etterhvert
Denne listen er en oversikt over klassesett som er tilgjengelige for lærere på Rælingen vgs.