Farvel, min elskede

av (forfatter) og Olav Angell (oversetter).

Gyldendal 2001 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (10 terningkast.)

57 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Moose Malloy er en trofast mann. Etter å ha sittet åtte år i fengsel elsker han fortsatt bare én: Lille Velma, som for lengst har sluttet å skrive. Da han slipper fri, er det ingen som kjenner Velma, bortsett fra en og annen som sier at hun er død. Og snart er Moose på flukt, med politiet i hælene, fordi han kom til å knekke en nakke. Philip Marlowe finner liket. Men det er polititet som etterforsker saken. Marlowe er ikke interessert, ikke ennå. Like etter får han sin første knockout - og finner like etter restene av en mann. Og siden glemmer han nesten Moose og Velma. Til Moose knekker nok en nakke med de svære hendene sine.

Omtale fra forlaget

En Philip Marlowe-roman. Farvel, min elskede var Raymond Chandlers andre roman, og den har blitt filmatisert to ganger, sist i 1975 med Robert Mitchum i rollen som Philip Marlowe. Raymond Chandler (1888.1959) regnes som en av det 20. århundrets mest betydelige kriminalforfattere. Han var en av foregangsmennene innenfor hardkokt krim, og utmerker seg den dag i dag som en utmerket stilist med skarpe miljø- og personskildringer.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788205277861

EAN 9788205277861

Serie Gyldendal krim

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 211

Utgave 3

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 8 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

You can crab over the morning paper and kick the shins of the guy in the next seat at the movies and feel mean and discouraged and sneer at the politicians but there are a lot of nice people in the world just the same.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over fleire bøker der titlane er like, spennande å sjå kor mange ein kan kome med. Bidra for all del!


Godt sagt! (10) Varsle Svar

De 99 beste krimtitlene i det 20. århundret. Forøvrig er en serie på 13 bøker utgitt av Gyldendal/ De norske bokklubbene fra april 1994 til februar 1996, en del av denne listen. Fire bøker fra den opprinnelige lista ble vanskelige å spore og jeg fikk problemer med å legge dem til, ettersom dette var bøker jeg ikke har. De er Max Mauser (psev for Jonas Lie) Rittet fra Olesko, Torben Nielsen - Nitten røde roser, Hans-Krister Rönblom - Höstvind och djupa vatten og Dorothy Leigh Sayers - The Nine Taylors. Flinke sjeler kan få hjelpe til med å få lagt til disse;-D


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ingen antihelter i denne listen - altså ingen Dorian Gray, Macbeth, Emma Bovary, Pinkie Brown eller Alex DeLarge - og ikke ting som f.eks. den katolske tro i Joyces Portrait of the Artist [...], haiene i The Old Man and The Sea eller Loven hos Kafka. Kun tydelig artikulerte skurker, skjønt kanskje mitt valg av Moby Dick og Miltons Satan er et unntak her, men isåfall er de unntak som er for gode til å utebli! Det er nemlig også et poeng at antagonisten tar stor plass og er minneverdig. Man kunne selvsagt ha lagt til alt av Shakespeare i en slik liste, men det er vel gunstig å begrense den en smule; la oss derfor også avgrense listen til klassikere. Gjerne skyt inn forslag - jeg har hverken lest alt eller husket alt. Jeg vet det er mye jeg har glemt av f.eks. Walter Scott, Dostojevskij, Dickens, Balzac og Ibsen, og fra Bibelen, der er det vel mye saftig og mørkt å hente.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Murakami er en unik forfatter, og det er vanskelig å finne bøker som ligner helt presist.

Bøkene på lista er plukket ut av forskjellige grunner. Noen ligner i skrivestil og tone, og noen har elementer av magisk realisme.

Til lesere av Murakami som liker den japanske bakgrunnsrammen, er det tatt med et utvalg markante japanske forfattere.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

En liste for meg selv, men jeg tar likevel imot innspill, særlig nyere poesi.


Godt sagt! (0) Varsle Svar