Frittstående fortsettelse til Havets stjerne og Redemption falls.
Den vemodige kjærlighetshistorien mellom skuespilleren Molly Allgood og dramatikeren John Millington Synge avslutter Joseph O'Connors irske romantrilogi som begynte med "Havets stjerne". "Nattlys" gir oss et sterkt kvinneportrett og er en historie om kjærlighetsløfter, om klasseskiller og religionsforskjeller, avskjed og gjenforeninger - og om motet til å leve på egne vilkår.
Utgivelsesår 2013
ISBN13 9788203217852
EAN 9788203217852
Omtalt tid 1900-tallet
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketEn må blomstre der hvor en er blitt plantet, pleide moren din å si. Når sorgen surner melken, så lag ost av den.
RENT VÆRELSE TIL LEIE
PASSER FOR PAR (GIFT)
IKKE FARGEDE
IKKE IRER
IKKE HUNDER
Han skrev et brev hvor han unnskyldte seg. Du memorerte hvert ord. Din dumme forelskede skolepike, så beruset av å ha blitt kvinne at det sto for deg som en troshandling å lære den utenat.
Husk å spise pent, ikke for fort, for det kan hende noen holder øye med deg, og selv om det er vanskelig å huske skikk og bruk når en er så sulten; kan en bli syk hvis en legger i seg som en bryggesjauer og det er ikke ladylike å gråte, selv ikke i takknemlighet. Ta det med ro, gi deg tid, det er en vakker dag, en morgen som aldri før har demret planeten, og sulten vil gå over og det er godhet og vennskap, og rim på bladene og ingen cyanidampuller som knuses og et manus å fremføre og gamle sanger å huske og en nygift skotte å erte. Verden er intet slakteri. Nei. Slett ikke. Den kan vende seg opp ned hvis du lar det skje.
Det var en skuespillforfatter med i følget, og han lirte av seg mer vås enn du ellers hører på et skuddår.
Bøker hvor handlingen i en og samme bok er plassert i flere tidsrammer. Utstilte bøker i biblioteklokalene februar 2016.