Lykkelige mennesker har ikke bikkje

roman

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.67 (6 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

På Johannes trettiårsdag kommer det store samtaleemnet på bordet. Samboeren Thomas vil gjøre det slutt. Men Johanne vil ikke det. Hun er rotete, uoppdragen og full av påhitt, og blir værende i leiligheten. Thomas føler seg konfrontert av hennes skeive og rusa fortid. Hvordan leve videre, når den ene vil ut og den andre ikke? Bør man bare skaffe seg ei bikkje?
Martine Johansen (f. 1990) er fra Oslo. Hun er medredaktør for det skeive kulturtidsskriftet MELK og en aktiv slampoet. Johansen brakdebuterte med Hvite jenter kan ikke synge blues i 2015. Lykkelige mennesker har ikke bikkje er hennes andre bok.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788241916342

EAN 9788241916342

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 348

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 1 2 0 1

Bokomtaler

Tittelen høres ut som en slags selvhjelpsbok, men det er det ikke. Dette er en sær og humoristisk brudd som kommer noe brått på.

Johanne er inderlig glad i Thomas, og hjertet hennes blir knust på selve trettiårsdagen hennes da hun får vite at Thomas vil gjøre det slutt. Det har ikke vært så bra mellom dem i det siste, og han har liten tro på at ting vil forandre seg. Han vil at hun skal flytte ut, og hun utsetter det så lenge som mulig, for det tar lang tid før forandringen går innpå henne. Hvordan kan hun gi slipp på bestevennen sin? Det ender opp med at hun setter opp telt i stua ...

Ingen utvikling
Før Johanne ble sammen med Thomas, var hun sammen med en annen kvinne. Siden da har Thomas vært mistenksom til alle kvinner hun møter. Men det er ikke bare det som har skurret i forholdet deres. Det har vært mye krangling og de har med tiden sklidd fra hverandre, noe Johanne har vanskelig med å forstå og akseptere. Hun vil ikke miste bestevennen sin og hun gjør alt hun kan for å utsette prosessen med å flytte ut, til Thomas store fortvilelse som bare vil bli ferdig med bruddet. Gå videre i livet samme hvor vondt det er. Vil han bli kvitt Johanne eller blir hun værende mot hans vilje?

Dette er en veldig sær og småhumoristisk roman, men også slitsom, spesielt i lengden. Skjønner at brudd er vanskelig og samtidig komplisert å komme over en bestevenn man har vært sammen med, og vært glad i, i flere år, men dette ble mildt sagt en mer slitsom affære enn morsom. Det er noen morsomme scener her og der, men for det meste er dette en heseblesende og svært repetiv roman. Man føler man går i en slags sirkel der ting gjentar seg og aldri tar slutt. Man blir nesten like rådvill som hovedpersonene. Man blir i hvert fall trøtt av Johanne som ser ut til å ikke klare å avgjøre noe selv og komme seg videre. Man burde føle sympati for henne med tanke på det hun gjennomgår, men man får ingen bånd til henne fordi hun har ikke nok dybde. Ikke Thomas heller. Man får ikke connection til noen av karakterene. Det er det kjipeste for da hadde nok romanen vært både morsom og kanskje tankevekkende. Men når man ikke får noen form for connection til noen av karakterene så blir man også distansert fra historien.

Lite engasjerende
Lykkelige mennesker har ikke bikkje hadde et godt og humoristisk utgangspunkt, men det blir for mye gjentagelser, platte karakterer og en historie som ikke engasjerer. Den stiller et viktig spørsmål om når og hvordan la noen andre man er glad i gå, men dette blir for heseblesende og kjedelig i lengden. Savnet mer humor og dybde i karakterene. Det er vanskelig å leve seg inn i en historie når man ikke føler noen connection med karakterene. Man blir da dessverre likegyldig.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

De møtes på Blindern, der man finner forhold man skal uteksamineres fra. Den du dater eller er sammen med når du tar graden din, kan du ikke gravlegges med. Men Thomas har LP-spiller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lurer på om dette er året hvor jeg blir gal

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det brenner et sted. Det er alltid noe som brenner og nå er det henne

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Busy is the new happy, sies det

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lykke er også en kjemisk ubalanse

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Oppdateres løpende


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gledens kunst" av Goliarda Sapienza
 • "Ulykke" av Gjøran Engen
 • "Hvite jenter kan ikke synge blues" av Martine Johansen
 • "Hold heisen - noveller" av Nora Lindblad
 • "Vi har ikke fire nye år" av Martine Johansen
 • "James Franco spytter når han snakker - roman" av Erik Eikehaug
 • "Liten jente forsvunnet - kriminalroman" av Erling Greftegreff
 • "Fjellfolk - roman" av Ellen Emmerentze Jervell
 • "La meg bli med deg - roman" av Rita Paramalingam
 • "Aldri si det" av Lisa Gardner
 • "NW" av Zadie Smith
 • "Bare en time til" av Sanne Mathiassen
Alle bokanbefalinger for dette verket