Hvite jenter kan ikke synge blues

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (12 terningkast.)

34 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En generasjonsroman for vår tid.
Hvite jenter kan ikke synge blues er en energisk og heltent fortelling om June, en musiker uten spillejobber, som legger ut på reise i Europas storbyer med en gitar og farens LP-samling i bagen. Her møter hun kunstnere, dagdrømmere, idealister og fatalister som alle er pa leting etter lykke. Romanen beskriver kunstens og de unges nye Europa, og forener blues, beatpoesi, ungdommelig frustrasjon og europeiske togturer med et rocka østkantsprak.
Sagt om boken: «Gå roleg bort til disken, betal det sjappa vil ha, og spring heim; rapp desse stykka stor blues, og spel det inn pa plate. Martines debutroman er ein LP av papir.» Mette Karlsvik, forfatter og journalist
«Hver gang jeg leser en tekst av en debutant, leter jeg etter fingeravtrykket. Sarpreget. Stemmen. Martine Johansen har alt dette en stemme med sarpreg, et sprak fullt av fingeravtrykk. Et blikk. Humor.» Tom Egeland, forfatter
Om forfatteren: Martine Johansen (f. 1990) er fra Oslo. Hun har studert religionshistorie, journalistikk og skriving, vart latskriver og spilt i band. Hvite jenter kan ikke synge blues er hennes debutroman.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788241911743

EAN 9788241911743

Omtalt sted Europa

Språk Bokmål

Sider 274

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 5 1 1 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det er fantastisk å være sammen med en praktisk rettet idealist om kvelden og være håpefulle sammen, med vin i glasset. Det er noe annet om morgenen før man har drukket opp kaffen og løst ferdig sudokuen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kan ikke se for meg mange norske kvinner som ville tatt med seg sin bedre halvdel for å høre hva han har å si om undertøyet hennes. Kanskje vi burde det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om mulig ville vi alle kunne leve for bluesen. Vandre gatelangs i egne tanker, spille musikk, fotografere, skrive poesi og uttrykke oss. Sove eller være våkne når vi vil, spise godt, røyke pot, elske dem vi elsker, se verden, konversere, drømme, realisere drømmene og urinere når vi må. Gjennom denne kreative friheten ville praktikaliteten kanskje blomstre. Vi kunne bygget samfunn der færre trenger sosialarbeidere fordi de har det for bra til å trenge noe som helst. Skape økonomiske velfungerende systemer, bygge hus og dyrke grønnsaker på taket. La praktikaliteten spire ut av et kreativt fellesskap fremfor å håpe at kreativiteten kan overleve på innsiden av et IKEA-varehus.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Penger og eiendeler er likevel ikke det eneste som gir status, men er en del av jaget etter den etablerte og standardiserte suksessen. Det å ha et fast arbeid å gå til om morgenen eller en grad fra en utdanningsinstitusjon er med på å måle hvor flink du er å spille statusspillet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Finna kyrkjedøra i meg" av Per Helge Genberg
  • "Lykkelige mennesker har ikke bikkje - roman" av Martine Johansen
  • "Oppdateringar frå lykkelandet - røff guide til samtidslitteraturen" av Marta Norheim
  • "Under samme sol - roman" av Gry Strømme
  • "Som eit barn" av Sivert N. Nesbø
  • "Hjertets hjelpeverb - innføring i skjønnlitteraturen" av Péter Esterházy
  • "Bøen - noveller" av Joakim Hunnes
  • "Fritt fall - roman" av Sunniva Vagstad
  • "Kvinnen som ble saget i to - fortellinger" av Kari Slaatsveen
  • "Vi har ikke fire nye år" av Martine Johansen
  • "Alt som ikke har blitt tjoret fast - dikt" av Eirin Gundersen
  • "De døde" av Christian Kracht
Alle bokanbefalinger for dette verket