"Voldsom fruktbarhet - en hentydende psykologisk fantasi med røtter hos Virginia Wolf og moderne magisk realisme." The Observer Den unge Henri går med i Napoleons tapre hær og utropes til keiserens betrodde kokk. Fryktsom, men stolt reiser han ut for å erobre verden. Samtidig opplever den fyrige Villanelle den store kjærligheten i Venezia. Men hennes hjerte brister, og omstendighetene fører henne ut på en lang reise. I Russlands bitende kulde møtes de to skjebnene. Han finner sitt livs kjærlighet. Hun finner en sann venn. Sammen flykter de til Venezias varme, og håpet om den store kjærligheten fyller dem begge ... Lidenskapen er en lun, morsom og poetisk beretning om lidenskap i alle varianter. En mektig fortelling om vennskap og kjærlighet og om hva som er verdt å kjempe for i livet. "En fantasi, en livlig drøm ... oppfinnsom og briljant." The Guardian
Forlag Bazar
Utgivelsesår 2007
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1800-tallet
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.
Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.
Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...
Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.
Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!