Vannverket

av (forfatter).

Cappelen 1995 Innbundet

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Slavehandler og rikmann August Pemberton er død og begravet. En tid senere synes Martin at han ser sin far høyst levende, på en omnibus full av mørkkledde gamle menn. Martin begynner å lete etter sin far, sammen med sin arbeidsgiver, avismannen McIllvaine. De åpner August Pembertons grav, som viser seg å romme liket av et barn. Så forsvinner Martin. Dette er New York i de blomstrende årene etter Borgerkrigen, med stor fremskrittstro som kaller til livet den gamle drømmen om evig ungdom. McIllvaine begynner letingen etter Martin, og følger sporene til et nytt, utrolig vannverk.

Omtale fra forlaget

Slavehandler, juksemaker og rikmann Augustus Pemberton er død og begravet, bivånet av New Yorks nyrike forretningsstand, samt sønnen Martin, som ikke sørger for meget over dødsfallet. En tid senere synes Martin han ser sin far høyst levende, på en omnibus full av mørkkledde gamle menn. Like etter må Martins arbeidsgiver, avismannen McIlvaine, melde Martin forsvunnet. Augustus Pembertons død og gjenoppdukking (graven hans viser seg å romme liket av et barn), samt Martins forsvinning, har en uhyggelig sammenheng med selve tidsånden, denne grenseløse troen på at alt er mulig. Avisredaktøren påtar seg etterforskerens rolle i jakten på Martin, og følger sporene til vannverket... men hva han finner der, overgår alt han har kunnet forestille seg.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 1995

Format Innbundet

ISBN13 9788202147297

EAN 9788202147297

Genre Krim

Språk Bokmål

Sider 241

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

9 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket