Kelterens drøm

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Gyldendal 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.38 (8 terningkast.)

52 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den irske frihetskjemperen Roger Casements og hans reiser mellom Kongo, Amazonas og Irland er rammen for denne romanen. Den skildrer hans opplevelser da han som ung mann blir sendt til Kongo på oppdrag av engelske myndigheter for å se hvordan folk egentlig blei behandla der, hva han opplevde da han dro oppover Amazonas, og hvordan han engasjerte seg i irenes frigjøringsbevegelse. Romanen fortelles fra dødscellen, der Casement i 1916 sitter og venter på ei benådning som aldri kommer.

Omtale fra forlaget

Ny, stor, europeisk roman av nobelprisvinneren 2010 - Mario Vargas Llosa

I den nye romanen til nobelprisvinner Mario Vargas Llosa utgjør livshistorien til den irske frihetskjemperen Roger Casement (1864?1916) og hans eventyrlige liv mellom Kongo, Amazonas og Irland hovedhandlingen.
Kelterens drøm er en rik historisk roman om en usedvanlig fargerik mann, fortalt fra dødscellen, der Casement i 1916 ventet på en benådning som aldri kom. Som meget ung mann reiste han til Kongo på oppdrag fra engelske myndigheter ? og ble værende i 20 år ? for å finne ut hvordan kong Leopold av Belgia egentlig behandlet folket der. På sin reise møtte han bl.a. Joseph Conrad og fikk endret sin optimistiske tro på at europeere hørte med til de siviliserte folkeslagene i verden. Siden i livet dro han til Sør-Amerika, oppover Amazonas, like til den peruanske delen, der forholdene for dem som drev ut kautsjuk av trærne ikke var bedre enn i Afrika.
Hjemme i England ble han opptatt av den irske løsrivelseskampen og involverte seg i irenes frigjøringsbevegelse på en måte som førte til en dom for høyforræderi.
Vargas Llosas utviklede sans for å skildre det bisarre, volden og grusomhetene, får her ubehagelige, men råsterke litterære nedslag. Ikke minst er behandlingen av kvinnene en hovedsak. Den hvite mannen, maktmennesket, kolonisatoren, står sørgelig avkledd på siste side.Kelterens drøm er en roman av nobelprisformat.
"Da peruvianske Mario Vagras Llosa fikk Nobelprisen i litteratur i fjor, var det mange som mente han var over middagshøyden, rent litterært, og at prisen kom 20 år for sent. Med sin nye roman gjør forfatteren ordene til skamme. "Kelterens drøm" er en slående god, historisk roman."
Anne Cathrine Straume, NRK

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788205411951

EAN 9788205411951

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1900-1945 1800-tallet

Omtalt sted Kongo, den demokratiske republikken Irland Sør-Amerika

Omtalt person Roger Casement

Språk Bokmål

Sider 427

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 3 1 0 0

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Martyriet er noe som et kristent menneske avfinner seg med, ikke et mål som det streber etter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han skammet seg over mange ting han hadde sagt og trodd, idet han bare etterplapret farens lære. Og han var fast bestemt på å forandre seg. Nå som han takket være Kongo hadde oppdaget Irland, ville han være en virkelig ire, gjøre seg kjent med landet sitt, tilegne seg dets tradisjoner, dets historie og dets kultur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan hende hadde Patrrick Pearse, Joseph Plunkett og de andre hatt rett. Det dreide seg ikke om å seire, men om å holde stand lengst mulig. Om å ofre seg, som de kristne martyrene i heroiske tider. Deres blod var det frøet som spirte...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Uthevet tekst


Godt sagt! (1) Varsle Svar