Erik Lindholm er forfatter, med noen få diktsamlinger bak seg. Våren 2003 reiser han til Lisboa for å skrive. Der forelsker han seg i Cecilia, en engelsk journalist. Samtidig er det noe som skjer hjemme, kona er rar i stemmen når han ringer. Parallelt fortelles historien om Saladin, en av de store forbildene i den islamske verden. Saladin kjempet mot korsfarerne,og var lenge en nådeløs krigsherre. Etter gjenerobringen av Jerusalem i 1187 blir han en fortaler for tilgivelse og forståelse.
Forlag Oktober
Utgivelsesår 2010
Genre Biografisk litteratur
Omtalt tid Middelalderen 2000-tallet
Omtalt person Saladin
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket54 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketHar begynt å legge merke til hvor mange bøker det er som har dyr i tittelen, Dette fikk jeg lyst til å "forske litt i" Og slik ble denne listen til :) Prøver å holde meg til bøker jeg eier, har lest eller har lyst til å lese. Er så mange, at jeg velger et av hvert dyr.