Jordmoren fra Hope River

av (forfatter) og Guro Dimmen (oversetter).

Bazar 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (24 terningkast.)

60 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788280875525

EAN 9788280875525

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Virginia

Språk Bokmål

Sider 382

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 12 6 3 0 0

Bokomtaler

Noe av det beste med å lese er å bli overrasket.
Denne boken hadde jeg lagt i "gi bort" haugen. Ulest. I natt, da jeg ikke fikk sove, tenkte jeg at denne boka kunne være sovemedisin. Sjelden har jeg tatt så feil om en roman.

Tre timer senere var boka lest og jeg hadde vært i en verden jeg hverken har opplevd eller lest om tidligere. Jeg var i Virginia på begynnelsen av 1930- tallet. Der var jeg med på fødsler, følte på fordommer og rasekonflikter samt kjente både ung og moden kjærlighet.

Som enslig ubemidlet jordmor har Patience lav status i et mannsdominert samfunn. Hun har et godt hjerte og ønsker å gjøre det beste ut av enhver situasjon. Ofte får/tar hun ikke betalt for jobben hun gjør. Hun savner sin nylig avdøde læremester og venn Mrs. Kelly. Sorgen vekker tidligere savn og hun kjenner seg ensom på sitt nye bosted.

Patience utvikler seg gjennom historien. Hun bærer med seg en mørk fortid og dype hemmeligheter som vanskeliggjør hverdagslivet. Ved å bruke minnene som hjelpemiddel foretar hun en slags indre dannelsesreise. Hun forandrer seg fra å være i en isolerende sorg til å være åpen for menneskene rundt seg. Nye overraskende vennskap formes.

Harman prøver også å formidle både raseskillekonflikten og historien om den amerikanske arbeiderbevegelsens oppstart. Det ble for mye, for opp ramsende og påtatt. For meg falt de delene av historien ikke heldig ut. Jeg fant ikke tilhørighet til resten av innholdet

At jeg skulle kose meg med en historie med morkaker, navlestrenger og amming hadde jeg aldri trodd. Kjærlighetshistorier og historisk fiksjon er de sjangrene jeg ikke leser. Jordmoren fra Hope River er fortalt med varme og vennlighet. Romanen handler om sorg, savn og overlevelse. Og om å slippe taket for å kunne gå videre. Boka vekker emosjonene. Uten at det blir for klissete.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka er veldig godt skrevet, jeg har sans for språket, og det er også grunnen til at den får terningkast 6 av meg. Bøker som både har et godt språk og en interessant historie, er mine favoritter. Mange gode skildringer som ikke føles "oppbrukt". Handlingen er lagt til Virginia rundt 1930-tallet, vi følger livet til jordmoren Patience og får et innblikk i hvordan det var å leve i denne tiden med økonomisk nedgang og raseskille. Vi får dessuten et innblikk i livet til Patience før hun kom til Virginia. Deler av boka som handler om hennes tidligere liv, ble kanskje litt lange og til tider kjedelige, slik at jeg helst bare ville vite hva som skulle skje videre i nåtid, likevel var disse delene en viktig del av boka og jeg forstår hvorfor forfatteren ville ha det med i historien.

Dette er også en bok om vennskap og kjærlighet, fortalt på en realistisk måte sett utifra tiden historien er fra. Da jeg var ferdig med siste side, ønsket jeg bare at jeg kunne fortsette å lese for å finne ut hva som skjedde videre. Jeg søkte på nettet og fant ut at det er skrevet en bok nr. 2, men at denne ikke er oversatt til norsk. Jeg orker ikke å vente til den blir oversatt, så den må jeg nok lese på engelsk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som ligner bøkene til JoJo Moyes. Stikkord: Lettlest, sårt og vakkert, romantisk, fargerike karakterer. Tankevekkende og underholdene.

Merk: Forfatterne på lista har ofte flere bøker som kan ligne.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Her vil jeg legge alle bøkene jeg leser i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Apotekerens datter" av Charlotte Betts
 • "Alt dette vil gå tapt" av Brian Payton
 • "Lady Evelyns hemmelighet - en roman om oppdagelsen av Tutankhamons grav" av Gill Paul
 • "Rosenlund neste! - roman" av Emma Hamberg
 • "Sukkerplantasjen på Puerto Rico" av Esmeralda Santiago
 • "Drømmehuset" av Veronica Henry
 • "Kjøpmannens hustru" av Charlotte Betts
 • "Skygger over Somerset" av Leila Meacham
 • "Hushjelpens rom" av Fiona Mitchell
 • "Vindu mot Central Park - en roman" av Fiona Davis
 • "En dame med sykkel i Kashgar" av Suzanne Joinson
 • "Liten toroms med potensial" av Camilla Davidsson
Alle bokanbefalinger for dette verket