Omtale fra forlaget
Politietterforsker Verner Jacobsen ligger søvnløs – dagen etter skal han begrave sitt eneste barn, en sønn død av kreft. Telefonen ringer, 14-årige Idunn Olsen er funnet drept i snøen ved den store obelisken ved steinbruddet i Lier. Mens Verner er på åstedet, får han melding om at bårebilen med sønnens kiste er stjålet og på vidvanke. Og snart begynner de første avhørene. Idunn hadde vært på vei fra en ungdomsfest dit politiet var innkalt. Ungdommene er merkelig tause om det som skjedde. Men blålysene går også i en annen retning denne tidlige vintermorgenen. Et hus like i nærheten av åstedet er nedbrent, og en eldre dame er omkommet. To mysterier, onde intriger og intense følelser i konflikt, en sak der etterforskerne Verner Jacobsen og Bitte Røed vil trenge all sin dristighet og dype innsikt i menneskesinnets irrganger. «Krim som berører.» Drammens Tidende «Reiersgård er språklig sterk og elegant ... Hun er veldig flink til å beskrive stedet, Tranby, forfatterens eget nabolag. Motivene for drapene er også sjeldent godt bygget opp gjennom hele boka. Alt går opp. Jeg burde ha skjønt hvem morderen var. Men nei.» Gerhard Gran, Stavanger Aftenblad «Reiersgård bruker på nytt vinter og tett nærmiljø til å skape anstendig «engelsk landsbykrim» på norsk.» Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende «Reiersgård graver og borer i personene sine og lar ikke leseren slippe unna før vi bare må bry oss om hva som skjer med dem.» Maria Årolilja Rø, Adresseavisen «Hun skriver dirrende nært og troverdig om et nådeløst ungdomsmiljø, om mobbing på sosiale medier, om selvskading, sladder og ondskap ... En flott oppfølger til debutromanen!» Vi over 60 «Marit Reiersgård har skrevet en forrykende spennende krimfortelling, men hun har også et budskap som går rett i hjertet på meg.» http://tinesundal.blogspot.no
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2015
Format Heftet
ISBN13 9788205478374
EAN 9788205478374
Serier Gyldendal pocket Verner Jacobsen og Bitte Røed (2)
Genre Politi og detektiver Krim
Språk Bokmål
Sider 334
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
15 år gamle Idunn Olsen blir funnet død i nærheten av den store obelisken ved steinbruddet i Lier. Alt tyder på drap. Verner Jacobsen, som dagen etter skal begrave sin egen sønn, er på åstedet. Og mens han er der, får han melding om at bårebilen med sønnens kiste er stjålet og på vidvanke.
Den drepte jenta var på vei hjem fra en ungdomsfest dit politiet var blitt innkalt. Ingen av ungdommene som var der, er interessert i å si noe om hva som skjedde på denne festen.
Samme natt brenner et hus i nærheten ned. Når ruinene kjølner, finner man en eldre dame omkommet.
Dette er Marit Reiersgård andre kriminalroman. Stolpesnø kom i 2012, og denne gangen møter vi igjen etterforskerne Verner Jacobsen og Bitte Røed. Denne gangen blir det veldig personlig da både Bitte og hennes journalistkjæreste Kristian, selv har døtre i det aktuelle ungdomsmiljøet.
Temaet i boken er viktig, og jeg skulle virkelig ønske at Reiersgård hadde gått dypere ned i materien omkring dette med jentemobbing. Det blir bare overfladisk behandlet. Vi skjønner at noe har skjedd men det blir aldri helt klart hva dette er – utover de vanlige jentetingene som forekommer i ethvert miljø. Her hadde jeg sett et enormt potensiale til å fokusere på et viktig og utbredt problem innen jentemiljøene i disse tider hvor sosiale medier er så utbredt.
Ellers synes jeg historien fløt litt ut til tider. Den kunne ha strammet seg inn til tider, for jeg mistet litt fokus og engasjement i historien. Men den tok seg inn igjen… Men når morder og motiv for meg ble klart allerede rundt side 100 – lå spenningen mer i om jeg hadde rett eller ikke.
Konklusjon: Boken er en helt grei krimbok, med et potensiale til historie som skulle ha vært tatt mye mer tak i. Det hadde vært mer interessant å lese om jenteintrigene, enn politiets fokus på å løse saken.
Jeg startet med Stolpesnø som jeg likte godt, men Jenta uten hjerte nådde dessverre ikke helt opp. Historien ble for stillestående og langtekkelig, selv om temaet er både tidsriktig og interessant.
Les min omtale av Jenta uten hjerte her (ekstern lenke)
god krim, og aktuell mht sosiale medier.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket