Isbjørngåten

av (forfatter).

Cappelen Damm 2019 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (53 terningkast.)

111 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Hans Olav Lahlum er med Isbjørngåten tilbake med sin åttende roman i den historiske krimserien om K2 og Patricia. Denne gangen med et nervepirrende og storslått krimdrama som samtidig også blir en tankevekkende familiehistorie.

Fredag 18. mai 1973 forsvinner 16-årige Jørgen Magnus Kvamme sporløst på vei hjem fra skolen. Hans enslige mor melder ham savnet få timer senere, og førstebetjent Kolbjørn «K2» Kristiansen blir til egen overraskelse straks satt på saken. Den får en ny dimensjon når K2 får vite at det har vært holdt strengt hemmelig hvem guttens far er - den mektige forretningsmannen Bjørn Christopher Fabricius, en folkesky gammel kjempe som er kjent under tilnavnet Isbjørnen. Samtidig støter K2 på et uløst og 40 år gammelt mysterium, siden Fabricius' eldste sønn i 1933 ble kidnappet fra sitt barneværelse og aldri er kommet til rette.

Det står snart klart at motivet for kidnappingen må søkes et eller annet sted i hans fars lange og konfliktfylte livsløp. Den store gåten blir hvor i livet til Isbjørnen man skal finne den fienden som nå, mange år senere, har iverksatt en hevnaksjon mot hans barn.

Mellom K2 og hans rådgiver Patricia Borchmann har det vært kjølig de siste månedene. Men etter hvert blir K2 nødt til å oppsøke den lynskarpe og spydige unge kvinnen igjen. Uten henne står han bom fast i en uvanlig komplisert etterforskning. Og for hver time Jørgen Magnus er borte, svinner håpet om å finne ham i live.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2019

Format Heftet

ISBN13 9788202622145

EAN 9788202622145

Serier Kaliber K2 og Patricia (8)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 1970-1979

Språk Bokmål

Sider 349

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 26 21 1 1 0

Bokomtaler

rågod men nå synes jeg Patricia snart må få seg et liv Hun har jo ressurser til så mye mer enn å være en intelligent robot for K2 Dtville gi enda mer dybde og spenning om hiun fikk flere interesser -også menn

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lahlum er flink med ord, ikke noe tvil om det. God historie, men kanskje litt vel detaljorientert. Får en liten minus for at den ble litt langdryg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Omtalt i min bokblogg, klikk på lenken:
http://reidarsbok.blogspot.com/2018/08/isbjrngaten-hans-olav-lahlum.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min omtale av Isbjørngåten. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke alltid like vellykka å plukke med seg bøker fra "billigkasser" sånn i forbifarten. Men det gjorde jeg altså. Har aldri lest noe av Lahlum før, så jeg tenkte det kunne passe med et nytt krimbekjentskap. Nå skjønte jeg etter hvert at dette var den siste i en serie om et ganske spesielt "radarpar", og at jeg dermed mangla en god del bakgrunnsinformasjon. Om jeg hadde starta med den første boka i serien, hadde jeg kanskje fått et bedre inntrykk av Lahlum som krimforfatter. Kanskje.

Som førstegangsleser opplevde jeg forfatteren som langdryg, ordrik og ekstremt detaljorientert. At historien dreier seg om å oppklare tre forbrytelser, som alle skal vurderes og repeteres fra alle mulige synsvinkler, gjør ikke saken bedre. Det tok ikke lang tid før jeg begynte å kjede meg, men jeg kom i mål til slutt. Trenger ikke lese mer Lahlum-krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Oversikt over leste bøker 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serier jeg leser og ønsker å lese.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er 55 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Svanemordet" av Hans Olav Lahlum
 • "Sneen var ren" av Hans Olav Lahlum
 • "Terningmorderen" av Hans Olav Lahlum
 • "Avklaringene" av Hans Olav Lahlum
 • "Søskenmysteriene" av Hans Olav Lahlum
 • "Oppdraget - roman" av Hans Olav Lahlum
 • "Sporvekslingsmordet" av Hans Olav Lahlum
 • "Dødelige forbindelser" av Egil Foss Iversen
 • "Haimennesket" av Hans Olav Lahlum
 • "Tre timer" av Anders Roslund
 • "Mord og kjærlighet" av Atle Nielsen
 • "Ravnens time - tredje bok om Gabriel Navarseth" av Roar Ræstad
Alle bokanbefalinger for dette verket