Omtale fra forlaget
Thure Erik Lund skiller seg ut i den norske samtidslitteraturen og er en av våre mest nyskapende forfattere. Han har fått flere priser for bøkene sine, ikke minst Kritikerprisen 2005, som han ble tildelt for "Uranophilia".
Romanen "Inn" handler om en middelaldrende fyr som har bestemt seg for å forsvinne ut av Norge og ut av verden. Helt stille og uten å melde fra til noen. Han har ordnet med overføring av eiendommen til barna sine, solgt bilen og gjort seg klar til forsvinningen som skal foregå til fots, så langsomt som mulig.
Jeg-fortelleren mener at han er dødssyk, men han har ingen diagnose, bare en uforklarlig klump nederst på korsryggen. Han er lei Norge, lei av sykluser, han vil gi faen - helt og holdent faen - i samfunnet og alle dets trivialiteter og forventinger og forstillelser og fjas. Han vil oppsøke ensomheten som han alltid har lengtet etter, han vil være som et dødssykt dyr som stikker seg bort for å dø. Han er lykkelig og bitter. Han vil langt vekk.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2019
Format Heftet
ISBN13 9788203364662
EAN 9788203364662
Språk Bokmål
Sider 227
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
“Til de som ønsker å lese denne romanen: Det er helt avgjørende at dere leser den nye utgaven fra 2019. Den er lengre, og mer samstemt med oppfølgeren, Straahlbox. Straahlbox har også kommet i en helt ny utgave i 2019.”
Det var bare én ting vi brøy oss om, og det var å gi faen.
Og det er akkurat dette jeg nå gjør idet jeg beveger meg baklengs inn i skauen, inn i noe jeg ikke på noen klar måte ønsker å antyde hva kan gå ut på, annet enn på den mest suspekte måte, som jeg faktisk tror bare de færreste har interesse av, liksom disse utbruddene om samfunn og de fråtsemonomane jeg nå holder kjeft om. Og det å gå baklengs inn i noe, jeg tror ingen skjønner hva det egentlig går ut på, det er noe man må ha prøvd, å gå baklengs inn i skauen i svarte natta, en må så klart ha behendighet og fintfølelse i kroppen, men også noe annet, som jeg ikke er interessert i å snakke noe videre om, bare antyde at man kanskje ikke må være redd for det ukjente, og for mørket.
Her er det litt av hvert! Bøkene kommer litt hulter til bulter, og er ikke rangert. Det er vanskelig å gjenkalle i detalj hva som er årsaken til at jeg husker akkurat disse titlene som leseopplevelser utenom det vanlige. Det hadde absolutt vært plass til flere bøker på lista, og mange av titlene kunne utvilsomt vært bytta ut med andre, jeg ser blant annet at det er altfor få Dag Solstad-titler her. Dette er ikke et forsøk på å lage ei liste over tidenes beste bøker. Hadde jeg prøvd å lage ei slik liste, ville den sett annerledes ut.