Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren tar deg med på en reise gjennom Afrika, fra 1957 til våre dager, fra Ghana til Eritrea, via Rwanda, Somalia, Liberia, Uganda og Zanzibar. Hans fortelling er en historie om avkolonialisering og korrupsjon, om barnesoldater og etnisk rensning. Den handler også om den afrikanske hverdagen, om mannen som i årevis har gått mot sør for å finne sin bror, om hvordan man blir kvitt innbruddstyver ved hjelp av fetisjer, om å sitte fast i ørkenen i en lastebil mens man bare aner hvordan sola vil varme om noen timer.
Omtale fra forlaget
Ibenholt er en reise gjennom Afrika på 30 kapitler, fra 1957 til våre dager, fra Ghana til Eritrea, via bl.a Rwanda, Somalia, Liberia, Uganda og Zanzibar. Den polske journalisten Ryszard Kapuscinski valgte fra første stund å se det afrikanske samfunnet fra et annet perspektiv enn sine vestlige kolleger. Kapuscinski identifiserer seg med dem som lider, for, som han sier, han har selv opplevd sult, kulde og undertrykking under krigen, i et av de fattigste landene i Europa. Resultatet er bakkekontakt.#11;Ibenholt er en historie om avkolonialisering og korrupsjon, om barnesoldater og etnisk rensning. Men det handler også om hverdagen på dette enorme kontinentet, om mannen som i årevis har gått mot sør for å finne sin bror, om hvordan man blir kvitt innbruddstyver ved hjelp av fetisjer, om å sitte fast i ørkenen i en lastebil mens man bare aner hvordan sola vil varme om noen timer.#11;Ryszard Kapuscinski har opplevd 27 revolusjoner og vært dømt 4 ganger til døden. I 1966 ble han nesten brent levende av nigerianske opprørere. Kanskje er det nettopp derfor han har så stor glede av å skildre hilsningsritualer, soloppganger og andre hverdagslige ting.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2001
Format Innbundet
ISBN13 9788203205033
EAN 9788203205033
Serie Spor
Omtalt tid 1945-1999
Omtalt sted Afrika
Språk Bokmål
Sider 290
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Fagbibliotek har skjønt det - der står romaner sammen med fagbøker, og det er akseptert at en roman ofte klarer det ikke alltid fagbøker kan - nemlig gi oss innlevelse og informasjon på tvers av vel definerte grenser (tenk deg bare Afrika som før europeerne kom, hadde en nomadisk tilnærmelse til livet). Denne listen gir et lite innblikk i mitt Afrika-bibliotek. Som tittelen forteller, bare "noen dråper" og listen kom ut som jeg var i humør til kanskje. Ser gjerne at bokelskere kaster seg over listen og sprer ut mange flere dråper fra AFRIKA!