Gode naboer

av (forfatter) og Jørn Roeim (oversetter).

Gyldendal 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.42 (12 terningkast.)

33 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788205543683

EAN 9788205543683

Genre Psykologiske thrillere

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 340

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 7 0 0 0

Bokomtaler

BOKOMTALE: Gode naboer av Mattias Edvardsson. Leseeksemplar fra Gyldendal

Mikael, Bianca, William og Bella flytter inn i et nytt nabolag i Skåne. Alt virker veldig idyllisk, og naboene er tilsynelatende hyggelige... det er iallefall førsteinntrykket. En dag blir Bianca påkjørt av en nabo, en tragisk ulykke blir konklusjonen eller tar politiet feil?

Den nye adressen til familien er Bråkmakergata, som gir noen koselige assosiasjoner til Astrid Lindgrens rike. Her er det ikke like hyggelig.... Les boka, du blir sikkert lurt underveis :)

Les hele omtalen her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tittelen på boka er naturligvis ironisk ment, selv om det virker lovende da en småbarnsfamilie kommer flyttende fra hovedstaden og ned til Skåne til et boligstrøk som i sin søken etter den perfekte idyll er blitt oppkalt etter steder i Astrid Lindgrens univers. Her er fire og fire hus bygd opp rundt et felles tun.

Foreldrene i denne familien er læreren Micke og Bianca som er eiendomsmegler. De har to små barn. Naboene de får er et eldre ektepar, en fraskilt mann og en enslig mor med en sønn i ungdamsalderen. Det er først og fremst disse to siste som gjør seg bemerket. Denne moren, Jacqueline, har en fortid som modell i USA, en karriere som for henne var langt mindre glamorøs enn det kan høres ut som. I tiden etterpå har hun hatt psykiske problemer og er til dels alkoholisert. Sønnen hennes, Fabian, går på ungdomsskolen der han daglig utstrakt mobbing og samtidig er naturlig syndebukk når det oppstår konflikter. På skolen er Micke utnevnt til en slags kontaktlærer for Fabian, noe som ser ut til å fungere geit. Fabian som egentlig er en svært gløgg gutt, har ingen venner. Han har en sterk rettferdighetssans som kommer til å spille en viktig rolle i handlingsutfallet i boka.

Tidlig i boka skjer det som hele handlinga dreier seg rundt, en ulykke med et tragisk utfall. Småbarnsmoren Bianca setter seg på sykkelen for å gjøre en snartur til nærbutikken. I samme øyeblikk kommer bilen med Jacqueline og Fabian kjørende inn på tunet. Bilen stopper ikke for syklisten som blir dødelig såret og straks brakt til intensiven på sykehuset.

Handlinga i boka er konstruert lik at den hele tida hopper mellom det som har skjedd før ulykka og det som skjer etter. I tillegg veksler synsvinkelen mellom tre personer, Micke, Jacqueline og Fabian. Det kan høres komplisert ut, men med tydelige henvisninger til hvert kapittel er det likevel ganske greitfor leseren å henge med. Slutten kommer som en stor overraskelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min egen liste over leste bøker gjennom året


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Gutten fra barnehjemmet" av Mark Hill
  • "Så forsvinner hun" av Claire Douglas
  • "En familietragedie - historien om en forbrytelse" av Mattias Edvardsson
  • "I mørket" av John Harvey
  • "Løvinnen - kriminalroman" av Sven Petter Næss
  • "Offer 55" av James Delargy
  • "Jærtegn - en roman om en forbrytelse" av Christoffer Carlsson
  • "Tre små løgner" av Laura Marshall
  • "Blodroser" av Margie Orford
  • "Ulykken" av Linwood Barclay
  • "Etter Ruth" av Nicola Rayner
  • "Ingen lykkelig familie" av Shari Lapeña
Alle bokanbefalinger for dette verket