Kriminell

av (forfatter).

Solitude forlag 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.33 (3 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

William er tidligere rusmisbruker. Når han blir pappa, vil han bli helt ved å infiltrere gjengmiljøet. Broren Mikael er politi og blir kildefører for å beskytte ham. I Oslo er det krig mellom gjengene. De stikker hverandre ned med kniv. Så byttes kniven ut med pistolen. William kan stanse drapene. Men han er blitt altfor involvert. Synnøve passer sønnen og huset til William. Hun er den perfekte mor. Helt til hun får et epileptisk anfall.
Blodprøven har spor av amfetamin. Barnevernet gir sønnen til Mikael, siden også William sliter. Synnøve tror at Mikael vil ta sønnen hennes.
Hun er villig til ofre både Mikael og William for å beholde gutten.

Bokdetaljer

Forlag Solitude forlag

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788269123289

EAN 9788269123289

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 278

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Eirik Husby Sæther "Kriminell"
William er tidligere rusmisbruker. Når han blir pappa, vil han bli helt ved å infiltrere gjengmiljøet. Broren Mikael er politi og blir kildefører for å beskytte ham. I Oslo er det krig mellom gjengene. Førs stikker de hverandre ned med kniv, så byttes kniven ut med pistolen. William kan stanse drapene, men han er blitt altfor involvert.
Synnøve passer sønnen og huset til William. Hun er den perfekte mor, helt til hun får et epileptisk anfall. Blodprøven har spor av amfetamin, og barnevernet gir sønnen til Mikael siden også William sliter. Synnøve tror at Mikael vil ta sønnen hennes, og hun er villig til ofre både Mikael og William for å få beholde gutten.

Dette er bok nummer fire om politietterforskeren Mikal Wulf, og nok en gang har forfatteren kombinert fiksjon med virkelighet på en fin måte. Også denne gang fletter boken sammen to historier, der begge denne gang foregår i nåtid. Den ene er selve etterforskning av mordet, i den andre får vi et godt innblikk i det kriminelle gjengmiljøet i Oslo, hvordan det fungerer, og hvorfor folk havner der istedenfor i et vanlig jobbliv. Her er folk venner den ene dagen, og fiender den neste, og tema i boka er veldig aktuelt i dagens Oslo.
Vi får også se hvordan politi bruker kilder for å oppklare saker, hvor grensen går for hvor langt en bør strekke seg. Hovedpersonene er fint bakt inn i storyen og forfatteren skriver ærlig og usminka om hvordan det er å være i gjengmiljøet. Selv liker jeg spesielt godt hvordan han blander fiksjon med virkelighet. Språket er lett, ærlig, rett frem og rått og forfatterens bakgrunn som politi gjør at han skriver realistisk og troverdig. Boka har en fin spenning hele veien gjennom, med en enda høyere tempo på slutten. Dette er ei bok helt etter min smak, jeg anbefaler den på det sterkeste, og håper på flere bøker om Mikael Wulf.
Boka er en gave fra forfatteren. Takk!
Terningkast 6

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Sett av den døde" av Eirik Husby Sæther
 • "Business - kriminalroman" av Terje Bjøranger
 • "Judaskysset - kriminalroman" av Eirik Husby Sæther
 • "Det blå barnet" av Eirik Husby Sæther
 • "Barcode - kriminalroman" av Terje Bjøranger
 • "Glemt" av Arnaldur Indriðason
 • "Den syvende demonen - en kriminalroman" av Øistein Borge
 • "Englefjær - krimroman" av Frode Eie Larsen
 • "Helvete åpent" av Gard Sveen
 • "Sølvveien" av Stina Jackson
 • "Jaget" av Eystein Hanssen
 • "Brennemerket" av Eystein Hanssen
Alle bokanbefalinger for dette verket