Gjennom et kaldt land

av (forfatter) og Kristin Sofie Kilsti (oversetter).

Bokvennen 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.25 (4 terningkast.)

24 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ungdom fra heile Europa samles i den tidligere konsentrasjonsleiren Theresienstadt for å bevare stedet fra forfall og rivning. Romanens hovedperson blir så sendt til Hviterussland fordi han er spesialist på gamle gravplasser, og slik havner han i Djevelens verksted. Romanen handler om hvordan forskjellige mennesker forsøker å takle minnet om folkemordets redsler.

Omtale fra forlaget

I den tidligere konsentrasjonsleiren Theresienstadt i Nordböhmen samles ungdom fra hele Europa for å bevare festningsbyen fra forfall og rivning. Fra Theresienstadt beveger handlingen seg til Hviterussland, dit bokens navnløse hovedperson blir sendt som spesialist på gamle gravplasser. Slik havner han i Djevelens verksted... Gjennom en dypt engasjerende historie om mennesker i alle aldre og fra alle deler av Europa, som hver på sin måte forsøker å hanskes med minnet om folkemordets redsler, spør Jachym Topol i sin siste roman om erfaringene fra en bestialsk fortid kan bevares - og i så fall til hvilken pris. Fra Theresienstadts fangebrakker til krigsvitner i et hviterussisk museum tas vi med på en enestående refleksjon over de stadig levende forskjellene mellom øst og vest, den historiske hukommelsens makt og den flytende grensen mellom engasjement og galskap. Topol ble 2010 tildelt den prestisjetunge Jaroslav Seifert-prisen for Gjennom et kaldt land. Gjennom et kaldt land er den tredje av hans romaner som nå foreligger i norsk språkdrakt. Fra tidligere er Nattarbeid (2007) og Å gurgle tjære (2009) utgitt av Bokvennen, alle oversatt av Kristin Sofie Kilsti.

Bokdetaljer

Forlag Bokvennen

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788274882164

EAN 9788274882164

Omtalt sted Hviterussland Tsjekkia

Språk Bokmål

Sider 182

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 2 1 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Vet du hvor mange turister som kommer til Hviterussland hvert år? Tre tusen fem hundre og noe, svarer Maruska for meg, for jeg har ikke peiling. Det er på tide å forandre på det, sier Artur. Vet du hvor det var flest falne under krigen? Her! Og vet du hvor det ble drept flest mennesker under kommunismen? Her! Og hvor mennesker fremdeles forsvinner, hæ? Jo, her! Er dette landet unikt eller hva? Jammen santen! Den globaliserte verden er oppdelt som det er, herregud! Thailand betyr sex, Italia hav og malerier, i Holland har de tresko og ost, og Hviterussland skal tilby horror trip, hvorfor ikke? Ikke vær så alvorlig da, for helvete! brummer Artur. Han er vant til å kommandere, det er tydelig. Besøk det europeiske folkemordsminnesmerket, budrer Artur videre og heller mer vodka i drammeglassene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Et annet hav" av Claudio Magris
 • "Yves Gundrons nedtegnelser" av Emily Barton
 • "Å gurgle tjære" av Jáchym Topol
 • "Nattarbeid - roman" av Jáchym Topol
 • "Orbitor - høyre vinge" av Mircea Cartarescu
 • "Fanden på flat mark - historier frå Kviterussland" av Per Anders Todal
 • "Granskingen" av Philippe Claudel
 • "Nostalgien - roman" av Mircea Cartarescu
 • "Skinnende gull, glitrende smaragd" av Yiyun Li
 • "En ren besettelse - basketak med D.H. Lawrence" av Geoff Dyer
 • "Kanon 4" av Lars Fiske
 • "Å hate alt menneskelig liv" av Nikanor Teratologen
Alle bokanbefalinger for dette verket