Gjenferdets stemme

av (forfatter) og Jonas Bjarkøy (oversetter).

Mangschou 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (8 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Det kommer til å bli verdens kjipeste sommerferie! Sebastian er med mamma på filminnspilling på et gammelt, forfallent og øde badehotell.

Snart forstår han at det er noe som ikke stemmer. Sammen med Manda, som spiller datteren i filmen, og Max, sønnen til filmens superstjerne Ralph Becker, begynner Sebastian å grave i mysteriet. Om natten hører de underlige lyder, filmteamet skremmes av strømbrudd og forvrengte filmklipp, og de ansatte får ikke lov av den ukjente eieren å snakke om hotellets historie. Og hvorfor eksisterer ikke rom 306?

«Gjenferdets stemme» er del av en ny spenningsserie av Johan Rundberg. «Gjenferdets stemme» er første bok i den nye serien Hekseknuten - uhyggelig god spøkelseskrim. Bøkene i serien er frittstående.

Bokdetaljer

Forlag Mangschou

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788282381796

EAN 9788282381796

Serie Hekseknuten (1)

Genre Spenning

Språk Bokmål

Sider 252

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 5 3 0 0 0

Bokomtaler

Johan Rundberg "Gjenferdets stemme"

Det siste Sebastian har lyst til, er å bli med mamma på filminnspilling på et gammelt hotell. Det kommer til å bli verdens kuleste sommerferie! Men snart forstår han at det er noe som ikke stemmer på det forfalne badehotellet. Sammen med Manda, som spiller datteren i filmen, og Max, sønnen til filmens superstjerne Ralph, begynner Sebastian å grave i mysteriet.
Om nettene hører de underlige lyder, filmteamet skremmes av stemmer og forvrengte filmklipp. Hvorfor får ikke de ansatte lov av den ukjente eieren til å snakke om hotellets historie. Og hvorfor eksisterer ikke rom 306, når Max bor på 308?
Sommerferien blir fort mer spennende enn hva Sebastian først antok at den ville bli. Her følger vi Sebastian i jakten på de uforklarlige tingene som skjer på hotellet. Boka er både en spøkelseshistorie og en historie om vennskap. Den er bra skrevet, og har en uventet slutt som gjør at leserne holdes på pinebenken til siste side. Jeg ble selv lurt av slutten, uten å skjønne hvordan det kom til å ende.
<gjenferdets stemme=""> er første boka i serien Hekseknuten. Den er lettest, med stor skrift og god avstand mellom linjene og passer fint for barn og ungdom i alderen 10-14 år som ønsker seg en skikkelig uhyggelig spøkelseskrim.
Jeg fikk boken som et leseeksemplar fra Mangschou forlag, men jeg står helt fritt til å lese og mene hva jeg vil om boka.</gjenferdets>

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spøkelseskrimserie for unge lesere.

Morsomt og spennende konsept
Rundberg er en svensk forfatter som har kommet med en spøkelseskrimserie for unge lesere, hvor vi møter Sebastian, Manda og Max, som blir fort gode venner i Gjenferdets stemme. Gjenferdets stemme er første bok i Hekseknuten. I skrivende stund er det blitt utgitt to bøker i serien som kan fint leses som frittstående.

I første bok blir Sebastian tvunget til å være moren sin med på jobb. De skal tilbringe sommerferien på et gammelt hotell hvor også filminnspillingen skal foregå. Det er ikke Sebastian som er skuespilleren i familien, men moren hans. Faren hans er travel opptatt med sin nye familie, og derfor føler Sebastian seg litt splittet for tiden. På settet blir han kjent med Manda og Max. Manda er skuespillerdatteren til Sebastians mor, og Max er med faren på jobb. Faren hans har vært med i noen Hollywoodfilmer, og tror han er en stjerne av den grunn. Han er morsom å lese om fordi det er litt ironisk.

Det er noe med hotellet som gir Sebastian frysninger. Ikke bare fordi det er gammelt, men merkelige ting skjer som at strømmen går, og det er et rom der som han blir ekstra nysgjerrig på. Hvorfor? Både han, Manda og Max er svak for mysterier. Vil de klare å løse de rare hendelsene som oppstår?

Levende karakterer
Selve skremselselementene er ikke spesielt originalt eller skremmende, men likevel er det underholdende, mye på grunn av måten Rundberg skriver på, og persongalleriet er svært fargerikt, spesielt moren til Sebastian og faren til Max. De er noe for seg selv. Sebastian er veldig glad i moren sin selv om han også ofte skjemmes over henne. Sånn er det vel å være en ung gutt.

Boka er skrevet med mye humor, og det er også mye å kjenne seg igjen i fra en vennegjeng i den alderen, så sånn sett blir trekløveret realistiske, og det blir nesten som å være en del av dem, selv om man ikke er i målgruppen. Komedieaktig grøsser som byr på en dose mysterie.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Ellinor" av Katarina von Bredow
 • "De dødes byrå" av Gareth P. Jones
 • "Pyramidemysteriet" av Hanne Kristin Rohde
 • "Det magiske hjertet" av Kristina Ohlsson
 • "Rør ikke de som sover" av N.K. Lillebo
 • "Monsteret i natten" av Mats Strandberg
 • "Syden" av Marianne Kaurin
 • "Brådypt" av Elin Viktoria Unstad
 • "Ord på S" av Guro Hoftun Gjestad
 • "Alt skal brenne" av Sofia Nordin
 • "Håndboka" av Elias Våhlund
 • "Kan vi bare late som" av Camilla Sandmo
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver