Keiserens grav

av (forfatter) og Jonas Bjarkøy (oversetter).

Mangschou 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (4 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Endelig ferie! Sebastian gleder seg til å henge sammen med vennene sine, Max og Manda .

Manda har en av hovedrollene i en julekalender som spilles inn på det øst-asiatiske museet i Stockholm, og i fjellet under museet bygges en ny utstilling: En modell av den sagnomsuste graven til Kina første keiser. Sebastian og Max blir med på filmsettet, og oppdager raskt at det hender flere mystiske ting der.

Hvordan kan det ha seg at krigerstatuene til keiseren plutselig har flyttet på seg? Og hva med museumsarbeiderne som havner i den ene ulykken etter den andre? Sebastian oppdager en skremmende forbindelse mellom alle hendelsene. Og sporene fører ham inn i et mørke som skjuler mer enn han aner.

«Keiserens grav» er en frittstående del av en ny serie spenningsbøker skrevet av Johan Rundberg. Serien heter «Hekseknuten», og passer til alle som liker uhyggelig god spøkelseskrim.

Bokdetaljer

Forlag Mangschou

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788282381932

EAN 9788282381932

Serie Hekseknuten (2)

Genre Spenning

Språk Bokmål

Sider 228

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 1 0 0

Bokomtaler

En forbannelse, eller tilfeldigheter?

Usikker tid for Sebastian og moren
Moren til Sebastian er en smule deppa for tiden, siden hun sliter med å få roller etter at hennes siste film floppet. I mellomtiden filmes det inn julekalender på Östasiatiska museet, som hun dessverre ikke er en del av. Men det er Manda, en av vennene til Sebastian som også er skuespiller. Hun spilte datteren til moren hans i forrige film. Da ble hun, Sebastian og Max gode venner. Max har en skuespillerfar, og sammen ble de kjent under filmsettet, og har siden holdt kontakt.

På samme museet er det i ferd med å åpne en ny utstilling som heter Keiserens grav. Men både før og etter åpningen skjer det skumle og dramatiske ting som er vanskelig å forklare. Er det en forbannelse, eller tilfeldigheter? Et nytt mysterie er i ferd med å ta form for Sebastian, Manda og Max. Og kommer vi til å få vite mer om hva Hekseknuten er?

Anstrengt forhold til oppfølgere
Av en eller annen grunn har jeg alltid hatt et anstrengt forhold til oppfølgere. Selv om jeg har lest mange gode bokserier, er det mye variert man møter på. Enten er man redd for at en oppfølger ikke er like bra som den første boka, eller at etter at man ikke har likt første bok i en serie nok til å fortsette med oppfølgerne. Ofte blir oppfølgere, spesielt bok nummer to sett på som svake.

Siden jeg likte Gjenferdets stemme godt, ville jeg gjerne lese Keiserens grav kort tid etterpå siden jeg allerede hadde den, og jeg likte karaktererne veldig mye i første bok, og så frem til et lite gjensyn. Jeg liker også å lese om historier og om forbannelser, og synes vanligvis det er spennende, men synes selve saken denne gang ble litt for typisk og en smule tam. Det samme med karaktererne. Syntes de var noe bleke og ikke like sprudlende som i den forrige boka. Noe som er synd for persongalleriet besto av mange karakterer å være glad i, da jeg leste Gjenferdets stemme. Jeg liker dem fortsatt, men følte jeg ikke fikk like godt tak på dem denne gang.

Morsomt mor og sønn forhold
Men forholdet mellom Sebastian og hans noe eksentriske mor er fremdeles morsom å lese om, og denne gang er det også kommet en mann i familien, som Sebastian må ta hensyn til. Vil familielivet fungere som før, og kommer moren hanstil å få flere roller i filmverdenen?

Usikker på om Hekseknuten er planlagt som en trilogi eller en serie, og selv om jeg ikke falt for denne, og ikke syntes den var like spennende som Gjenferdets stemme, vil jeg gjerne få med meg neste bok, for i Keiserens grav klarer Rundberg å bevare den fine humoren.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Gjenferdets stemme" av Johan Rundberg
  • "Søt jente 13" av Liz Coley
  • "Og hjertet mitt bare" av Elen Betanzo
  • "Ser du dette? - roman" av Sigrid Agnethe Hansen
  • "Du og jeg ved daggry" av Glenn Ringtved
  • "Steinengler" av Kristina Ohlsson
  • "Glassbarna" av Kristina Ohlsson
  • "Arvingen" av Anne Gunn Halvorsen
  • "Min mørke Vanessa" av Kate Elizabeth Russell
  • "Brages historie" av Sigbjørn Mostue
  • "De som faller" av Noah Hawley
  • "En dag i desember - en julehistorie om kjærlighet" av Josie Silver
Alle bokanbefalinger for dette verket