Den fantastiske familien Vanderbeeker

av (forfatter) og Tiril Broch Aakre (oversetter).

Mangschou 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (10 terningkast.)

21 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Familien Vanderbeeker har i mange år bodd i en sjarmerende rødbrun bygård. Men de har aldri møtt den mystiske bygårdseieren i tredje etasje, og nå vil han plutselig kaste dem ut. Hvorfor? De fem søsknene skjønner at det er opp til dem å redde familien fra å flytte. Men hvordan skal de klare det på bare elleve dager?

Da forfatter Karina Yan Glaser var liten, elsket hun å lese fortellinger om store barnefamilier som hun lengtet etter å være en del av. Hun vokste opp i en liten immigrantfamilie i forstedene i California. Som voksen flyttet hun til Harlem i New York og ble betatt av hvordan bydelen ble et nabolag for hennes egne barn. For fire år siden gikk hun gjennom bydelen og tittet inn i et rødt mursteinhus og fikk ideen til «Den fantastiske familien Vanderbeeker»!

Bokdetaljer

Forlag Mangschou

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788282381871

EAN 9788282381871

Serie Familien Vanderbeeker (1)

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 254

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 3 4 1 0 0

Bokomtaler

Ikke en eneste kjedelig dag for denne familien!

Dette er en bok jeg har hatt i hylla en god stund, men siden den tredje boka er kommet ut på norsk, som heter Kjæledyrmysteriet og siden jeg også har bok nummer to: Den veldig hemmelige hagen, ga det meg en større grunn til å endelig lese boka. Så kan jeg lese bøkene tett etter hverandre. Tror det er fire bøker i serien så langt, men den fjerde er ikke utgitt på norsk ennå, tror jeg. Den fjerde heter Lost and Found, hvis jeg husker riktig.

Et hjem er ikke bare et hjem
Familien Vanderbeeker er en storfamilie som bor i en bygård i Harlem, New York. De har et godt forhold til de fleste i bygården, bortsett fra mannen i øverste etasje. Ikke alle i familien har en gang sett ham, siden han er svært folkesky, og virker som en bitter mann. Vanderbeeker familien består av to foreldre, og fem barn. To av dem er tvillinger. Pluss at de har tre kjæledyr: Katt, hund og kanin. Jula nærmer seg med stormskritt, men foreldrene deres får en trist nyhet. De får ikke fornyet leiekontrakten. Deres eneste hjem blir tatt fra dem, noe som gjør dem alle fryktelig triste. For barna har bodd der hele livet, og de bor i et strøk der alle kjenner til alle. Barna føler at det er deres skyld at de blir kastet ut, og prøver å finne på mange metoder for å få grinebiteren i øverste etasje til å skifte mening, men vil det lykkes? Det blir en annerledes jul for Familien Vanderbeeker på mange måter.

Det jeg falt for denne boka, er måten Karina Yan Glaser beskriver selve nabolaget på. De fleste av oss bor nok i et nabolag der man knapt ser på hverandre eller snakker med hverandre, kanskje bare noen få, mens i nabolaget Vanderbeeker bor i, kjenner alle til alle, og vet til og med navnene på hverandre. De er ikke redde for å skape bånd og hjelpe til når det trengs. Det virker uvanlig at det er et strøk i New York, en by som ofte beskrives som kald og innelukket.

Sammensveiset søskenflokk
Likte også å lese om barna. De er både irriterende, sjarmerende og morsomme. Mange søsken er både venner og krangler som barn, og mange kan nok kjenne seg igjen i det. Syntes også det var spennende og stas å lese om samarbeidet dem i mellom, til tross for aldersforskjellene, at de prøver å redde deres eget hjem. De legger planer sammen i håp om at mannen som vil kaste dem ut, vil ombestemme seg. Det er også fint å se at foreldrene gir dem forskjellige ansvar også, istedet for å gjøre alt selv. De er et team som stiller opp for hverandre, selv om det er dager de er uenige og krangler om noe. Så det er mye å kjenne seg igjen i familielivet.

For oss som er voksne, blir nok plottet veldig åpenbart, men synes ikke det ødelegger så veldig, for det er mange karakterer å like og stemningen. Man liker også hvordan de er knyttet til bygården og at hjem ikke bare er et hjem, men mye mer enn det. Til tross for en lett slutt, vil jeg også nevne epilogen som ikke var helt nødvendig å ha med, for syntes slutten i selve handlingen var bra nok som den var. Syntes at epoliogen var en unødvendig forklaring og slutten på den hadde nesten samme slutt på selve hovedhandlingen, så dermed skjønte jeg ikke helt vitsen med å ha med epilog i det hele tatt. Det blir litt forklaring på forklaring.

Men alt i alt, en koselig bok om en vågal og sterk sammensveiset familie som lever tett på andre.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken så jeg tilfeldigvis i en «bokbutikk» på nett. Jeg bestilte den via biblioteket og var veldig spent. Ble litt overrasket da jeg så tykkelsen, hadde vist sett for meg en barnebok på ca 50 sider 😅 Men siden biblioteket hadde bestilt den fra ett annet bibliotek så takket jeg pent og gikk. Vel hjemme tenkte eg at eg kunne da titte litt i den og se om den kunne være noe for mine barn på 7 år. Det var altså en bok som fenget meg helt. Jeg ble så oppslukt og prøvde å lese når jeg hadde muligheten.

En flott bok om en fantastisk familie som gjør mye for andre. De barna skulle jeg gjerne hatt som mine naboer.

Anbefales virkelig. Aldersmessig kanskje den fenger barn i 9årsalderen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2019. Del 1


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den veldig hemmelige hagen" av Karina Yan Glaser
 • "Brevet til kongen" av Tonke Dragt
 • "Haiens hemmeligheter" av Owen Davey
 • "De dødes byrå" av Gareth P. Jones
 • "Gjenferdets stemme" av Johan Rundberg
 • "Familieoppgjøret - roman" av Cynthia D'Aprix Sweeney
 • "Sommerdager og sommernetter - tolv fortellinger om kjærlighet" av Stephanie Perkins
 • "Tusen etasjer høy" av Katharine McGee
 • "Da Lise måtte fise" av Arne Svingen
 • "Verdens verste barn" av David Walliams
 • "Lucas Jackson" av Karin Kinge Lindboe
 • "En nesten endelig liste over verste mareritt" av Krystal Sutherland
Alle bokanbefalinger for dette verket