Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Draguan i grevskapet Toulouse, vinteren 1284. Etter et likfunn og et mord rettes mistanken mot den lille, isolerte landsbyen Heurteloup. Presten Henno Gui begir seg til den forlatte landsbyen for å redde landsbyens sjel. Dette er forfatterens debut.
Omtale fra forlaget
Vinteren 1284: Et lite bispedømme i Toulouse er lammet av skrekk etter at det dukker opp lemlestede lik i elven. En tid etter blir biskopen brutalt myrdet, og skrekken sprer seg. Blikkene rettes mot Heurteloup, en isolert landsby som lenge har vært avskjermet fra omverdenen og som forbindes med djevelriter, mørke, pest og brutalitet. Ingen vet hva som har hendt med landsbyens innbyggere. Samtidig vekker biskopens død uventet stor interesse i Romas høyeste kretser og inn i Vatikanets innerste rom ... Med 400 000 solgte eksemplarer i Frankrike og sammenligninger med Umberto Ecos Rosens navn, er Forlat oss vår skyld en av Frankrikes største og mest kritikerroste bestselgere de siste årene. En grøssende god roman.
Forlag Bazar
Utgivelsesår 2010
Format Innbundet
ISBN13 9788280870964
EAN 9788280870964
Genre Spenning
Omtalt tid Middelalderen
Omtalt sted Frankrike
Språk Bokmål
Sider 315
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Fengande og brukbart intrikat historie i middelalder-setting. Forfattaren held historia gåande langs fleire ulike trådar som med godt handverk vevast saman. Hovuddelen av historia gjeng føre seg i ein avsidesliggande del av sør-Frankrike, men fleire av historie-trådane tek lesaren med til andre delar av Frankrike og Europa, og ikkje minst til miljøet og intriger rundt pavesetet i Roma som er sentralt i boka. Detaljane i plottet blir avslørt i passe tempo, steminga er passe uhyggelig, der er passe groteske skildringar av død og tortur, og boka er passe lang. På alle måtar ei passeleg bok.
Den kanskje sterkaste grunnen til at eg ikkje triller ein 6'ar er at språk og ordval ikkje alltid bygger opp under middelalder-stemning, i det minste til min snevre og uopplyste oppfatning om kva som burde vere middelalderstemning. Snever og uopplyst ja, det var nemlig slik at eg fleire gangar reagerte på ting som var skildra i boka og tenkte "så langt kan dei ikkje ha kome på slutten av 1200-talet". Men dei gangane eg tok meg bryet med å sjekke med Wikipedia så kunne dei aktuelle skildringane forsvarast. Derfor har eg brukbar tillit til at det er historisk substans i det meste av skildringane i boka.
Ars Magica er et rollespill satt i vår middelalder (ca 1220) slik folk da så på verden. Spillet handler om trollmenn og deres samfunn. Hvordan de forholder seg til hverandre innad i sin hemmelige Hermes Orden, og i møte med den verdslige verden og underjordiske og magiske vesner, spøkelser og demoner.
Denne listen er da litteratur som er lagt til tiden rundt 1200 tallet, og litt bøker som er gitt ut til spillet.