En linje i verden er en vakker essaysamling fra en av Danmarks mest kritikerroste og internasjonalt anerkjente forfattere. Dette er en dypt eksistensiell bok om erindring, identitet, landskap og tilhørighet – om livet og døden og om å gripe livet slik det er, her og nå. I fjorten litterære essays utforsker Dorthe Nors Vestkystlinjen, som strekker seg fra Skagen helt til Vadehavets begynnelse i Holland. Hun skriver om kystlinjens vesen og liv med poesi, humor og skjønnhet. Om havet og naturens kraft og hva det innebærer å leve så tett på naturen. Dorthe Nors bor selv på Vestkysten og har en sterk tilknytning til landskapet. Hun trekker inn sin egen historie og utforsker temaer som opptar oss alle: Hvordan velger vi å leve våre liv, og hva vil det si å høre til et sted? Hvordan definerer vi et hjem, og hvordan definerer det oss?
Utgivelsesår 2022
ISBN13 9788205564275
EAN 9788205564275
Genre Biografisk litteratur
Omtalt person Dorthe Nors
Etter å ha lest flere romaner og novellesamlinger av Nors som tidlig seilte opp som en av mine danske favoritter når det gjelder forfattere var det fint å lese en essaysamling ført i hennes penn. Denne gangen tar hun leseren med på en reise gjennom Danmarks vestkyst som strekker seg fra Skagen og helt ned til Den Helder i Holland. Det ble en aldeles nydelig og eksistensiell reise for her byr Nors rikt på dansk historie, sin egen families historie, dansk kvinnehistorie for å nevne noe av det denne essaysamlingen byr på.
Hele bokomtalen kan leses her.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket8 bokelskere følger dette verket.