Omtale fra forlaget
"Drømmefakultetet" er en roman, en litterær fantasi, og et rått, eksplosivt portrett av den amerikanske ekstremfeministen Valeria Solana. Hun var et ikon, berømt og beryktet kjent for to ting: Sitt manifest Scum (Society for Cutting Up Men) og for å ha prøvd å drepe Andy Warhol. Fortellingen om den evige, kompromissløse outsideren er skrevet i et nærmest hypnotisk språk det slår gnister av. Sara Stridsbergs suverene stilistiske lekenhet gjør denne romanen til uforglemmelig lesning. Forfatteren fikk i 2007 Nordisk Råds Litteraturpris for denne romanen.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2011
Format E-bok
ISBN13 9788203215421
EAN 9788203215421
Omtalt person Valerie Solanas
Språk Bokmål
Sider 355
Utgave 1
Tildelt litteraturpris Nordisk Råds litteraturpris 2007
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Neste bok jeg skal lese: SCUM-manifestet
Neste film jeg skal se: Andy Warhols "I, a man"
Ekstremt velskrevet, en språklig eksplosjon!
Meget sterk bok.
VALERIE: Fordi jeg foretrekker å ha hell i spill og du i kjærlighet. Forestillingen om den romantiske kjærligheten er bare en måte å holde en halv befolkning fengslet i forstadshager på. En ødeleggende enkel måte å innbille intelligente mennesker at oppvaskkluter er viktigere enn litteratur.
Jeg selger heller fitta mi enn sjelen min. Fitta mi er ikke sjelen min.
Jeg kunne fra første stund ha fortalt deg hvordan det ville ende. Det kunne ha endt annerledes. Det finnes andre fortellere. Det finnes lykkelige slutter.
Hodet mitt er en elektrisk stol hvor uskyldige hele tiden blir henrettet
Om du vil forelese om livet mitt så er jeg kanskje feil person. Jeg er ikke særlig interessert. Jeg fucket opp alt, det er svaret på samtlige av dine spørsmål, jeg kunne ikke vende meg til å leve som en lobotomert avlsku og det kunne ikke omgivelsene vende seg til.
537 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketLitteratur av den sort hvor sympati og kritikk av denne karaktertypen eller tilstanden smelter sammen. Kom gjerne med kommentarer og forslag til utvidelse (både dikt, drama og prosa godtas, hvis en overbevisende forklaring er lagt til grunn)! Med tanke på at outsideren er en av de mest utbredte motivene i litteraturen, kan vi avgrense listen en smule ved å kun nevne bøker hvor hovedpersonen eller hovedfokuset er en slik skikkelse, kanskje særlig hvis det er av typen 'mannen mot verden' eller 'gode idealer mot realitetene' etc. Eller for den saks skyld individer lidende av dekadense, desillusjoner eller weltschmerz. Nuvel, nøl ikke! med andre ord.
Bøker som handler om feminisme,kan være faglitteratur og skjønnlitteratur.
Av de 105 tekstene jeg leste i fjor er disse som skilte seg ut fra mengden.
Første liste med samme tittel har 100 bøker som er maksimum, derfor startet jeg en ny:)