Dramatisk beretning om den amerikanske ekstremfeministen Valerie Solanas. Berømt for to ting: SCUM-manifestet (Society for Cutting Up Men) og drapsforsøk på Andy Wsrhol. Boka fikk nordisk Råds litteraturpris 2007.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Poetisk og grotesk skildring av et kaotisk liv. Jeg ble litt "satt ut" av denne historien - det betyr sannsynligvis at det er ei god bok, men nå er det gått noen uker siden jeg la den fra meg, og jeg vet fremdeles ikke helt om jeg likte den. Interessant og gripende forsåvidt, men hovedpersonen var litt for "sær" til å fenge meg helt. Solanas hadde jeg faktisk ikke hørt om før denne boka kom ut, og jeg er ikke sikker på om jeg har fått min horisont nevneverdig utvidet av å lese om henne, selv om hun åpenbart var en person med spesielle evner og egenskaper. Jeg synes egentlig forfatterstemmen var vel så interessant: Hvilke motiver har hun for å hente Valeries historie fram i lyset?

Det blir en firer - inntil noen greier å overbevise meg om noe annet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

(Lettpåvirkelig til nå i dette leseåret. Leselister funker ikke, hopper stadig på noe jeg dumper over, gjerne her inne:)

Etter tips fra bokelsker Knut-Arne Heggen har jeg nå lest denne. Angrer ikke. Dette er en original roman både i form, språk og stemning. Mot det siste kan sikkert innvendes at det skitne, håpløse og destruktive er beskrevet før. Stridsberg gjør det likevel på sin helt egne måte. USA, delvis tiden (stemningen minner også om ting gjort om pionertida), delvis at det er knyttet til en sann historie (selv om mye populærkultur i fra amerikas skyggesider ikke er det) og stedene som beskrives, gir meg assosiasjoner til amerikansk sosialrealisme. (F.eks Cormac McCarthy). Men forfatteren er altså svensk og romanen har en original oppbygging av sitater, tidssprang og småhistorier som jeg ikke har lest før.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett