Bavian

noveller

av (forfatter) og Knut Johansen (oversetter).

Dinamo forl. 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.92 (37 terningkast.)

141 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder en samling noveller som kretser rundt temaer som parforhold, utroskap, skilsmisser, sykdom og død. Forfatteren beskriver alminnelige dagligdagse hendelser hvor de mørke undertonene i det moderne hverdagslivet skinner gjennom.

Omtale fra forlaget

Novellesamlingen til Naja Marie Aidt vant Nordisk råds litteraturpris 2008. Novellene i Bavian tar utgangspunkt i en verden som til forveksling ligner hverdagen. Naja Marie Aidt skriver i en grasiøs og illevarslende realisme som trekker fram virkelighetens undertoner så en merker at hverdagen hviler på risikoen for en rekke mulige katastrofer. Det som binder Naja Marie Aidts noveller sammen, er tekstenes livssyn eller syn på omverdenen. Men kanskje også noe en kan kalle et globalt livsmørke. For gjennom hele boka går det en strøm, en puls, som er både lekende lett og illevarslende dyster. En samlet musikk, slik den kan finnes i en diktsamling eller en diktsuite. Og det til tross for annerledesheten som også preger historiene -en tydelig, gjenkjennelig og dramatisk stemme og en kunstnerisk mangfoldighet, en rikdom i selve uttrykket.

Bokdetaljer

Forlag Dinamo forl.

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788280711915

EAN 9788280711915

Omtalt sted Norden

Språk Bokmål

Sider 201

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Nordisk Råds litteraturpris 2008

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 14 7 4 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Den blege sol sto lavt på himlen, og himlen var hvid. Mit hjerte sang. Dit avskyelige kys havde udsat døden. Og din hånd havde vinket mig tilbage til livet. Sådan var det, jeg var ikke i tvivl. Ventetiden var forbi. Langsomt, langsomt. Steg jeg op på samme måde som en skildpadde bevæger sig mod vannoverfladen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun købte østers og tun og laks. Så ville hun også have jomfruhummere, men så ville hun alligevel ikke, hun var så ivrig og rødkindet, fiskehandleren flirtede med hende, og så besluttede hun sig endelig for krebs. Udenfor var det koldt og blæsende, hun kom til at vælte sin cykel, og fiskehandleren kom springende og rejste den for hende, han læssede oven ikøbet hendes mange poser op i cykelkurven, der var ingen ende på hans hjælpsomhed. Han smilede, og hun lo, han vinkede begejstret da hun endelig begyndte at gå, slingrende med den tunge cykel. Hun ilede. Hun tabte sine nøgler. Hun så skønheden i selv det mest grimme og nedslående ansigt. Hun smed om sig med penge: En kæmpestor buket liljer, hvidvin, rødvin, sprut, champagne, mangofrugter, bøffer, brød og kager fra byens dyreste bager. Hun slæbte det hele hjem og tog et karbad. Men dér kunne hun ikke ligge ret længe, hun var næsten vanvittig af forelskelse. Hun smurte sig ind i cremer, hun satte håret og sminkede sig. Hun tog det nye undertøj på, åh, blonder og silke, så kjolen og de højhælede midnatsblå sko, som hun næsten ikke var i stand til at stavre rundt i, men det var hun, hun kunne alt, og alle disse genstande der var så forskønnende, delikate, jublende, var en stor del af grunden til overtrækket på hendes konto.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg ba om forslag til gode novellesamlinger og bokelskerene kom med mange gode forslag. Her er en liste over de novellesamlingene som ble anbefalt :)


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Mellom trærne - noveller" av Gyrdir Elíasson
 • "Voksenting - noveller" av Maria Børja
 • "Alice" av Judith Hermann
 • "Stein saks papir" av Naja Marie Aidt
 • "Biopsi" av Lars Ramslie
 • "Folk har begynt å banke på - noveller" av Bjarte Breiteig
 • "Urak - roman" av Demian Vitanza
 • "Verden finnes ikke på kartet - poesi fra hele verden" av Pedro Carmona-Alvarez
 • "Orbitor - venstre vinge" av Mircea Cartarescu
 • "Ferdydurke - roman" av Witold Gombrowicz
 • "Veggen - roman" av Marlen Haushofer
 • "Orgien, og andre fortellinger" av Nina Lykke
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver