En mystisk fremmed ankommer til den avsidesliggende landsbyen Viscos. Med seg har han elleve gullbarrer og en underlig skygge. Gamle Bertha, som dag etter dag sitter utenfor huset sitt ved landsbyporten, gjenkjenner skyggen som den lenge bebudede Djevelen, som vil føre Viscos i undergangen. Den fremmede leter etter svar på spørsmålet som betyr alt for ham: Er menneskene dypest sett gode eller onde?
Forlag Korall forlag
Utgivelsesår 2017
ISBN13 9788202588373
EAN 9788202588373
En djevel trenger ikke lang tid for å gjøre skade - akkurat som tordenvær og storm og ras i løpet av noen timer kan ødelegge trær som ble plantet for to hundre år siden.
Det er lettere å svelge en fornærmelse enn å ta mot til seg og slåss med en som er sterkere; vi kan alltid si at den steinen de kastet, ikke traff oss, og bare om natten, når vi er alene, når ektefellen eller klassekameraten sover, bare om natten kan vi gråte i stillhet over vår egen feighet.
-det er forresten tilfelle med oss alle; i grunnen vil vi helst være som alle andre. Men skjebnen har villet det annerledes.