De modige

italienernes opprør mot mafiaen

av (forfatter).

Spartacus 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (6 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Cosa Nostra, Camorraen, 'Ndrangheta - mafiaen er blitt mektigere, rikere og mer hensynsløs enn noen gang tidligere. Gjennom stråmenn eier de tusenvis av bedrifter. Den har politikere, politifolk og dommere i sitt nettverk. Den italienske mafiaen har nærmest fått monopol på omsetningen av kokain i Europa, søppel er blitt «big business», og bål med giftig avfall lyser opp nattemørket i Sør-Italia.

Hva skjer når vanlige italienere, med fare for sitt liv, tar opp kampen mot mafiaen? Forfatter Per Kristian Aale forteller historiene til disse modige italienerne: Forretningsmannen som slutter å betale beskyttelsespenger, borgermesteren som ikke lenger tillater korrupsjon, rullestolbrukerne som trosser mafiaen når ingen andre tør. De siste årene har det vokst fram en folkebevegelse som kjemper for et samfunn uten drap, vold og økonomisk kriminalitet.

I seks år har Aale reist på kryss og tvers i mafiaens Italia. Han tar leseren med til Sicilia der den første antimafiabevegelsen oppstod som en reaksjon mot Cosa Nostra, til de fattige bydelene i Napoli der Camorraen bygget seg opp med smuglersigaretter og narkotika, og til mørkets hjerte - den lille byen San Luca i Calabria. Herfra styrer 'Ndrangheta et imperium som nå strekker seg til alle verdens hjørner.

Per Kristian Aale (f. 1973) har studert russisk og statsvitenskap i tillegg til journalistikk. De siste 14 årene har han jobbet i Aftenposten som gravejournalist og korrespondent i Moskva og Brussel. De modige er hans første bok.

Bokdetaljer

Forlag Spartacus

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788243009462

EAN 9788243009462

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 258

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 1 0 0 0

Bokomtaler

Pedagogisk og variert om ulike italienske mafiagrupperinger. Aale forklarer forskjellen på Cosa Nostra, Camorraen og N'drangheta, hvordan de opererer og hvorfor det italienske samfunnet ikke klarer å knekke dem. De virkelige heltene er enkeltpersonene han skriver om - myndigheter, politi og et sendrektig rettsvesen får lite ære i Aales bok.

Fin miks mellom reportasjer og fakta, og forfatteren klarer å begrense egen tilstedeværelse i handlingen til det mest nødvendige. For mer om mafiaens røtter, les John Dickies Cosa Nostra, som kom for ti år siden.

Alle anmeldelser av mafiasakprosabøker understreker at virkeligheten ligner lite på de romantiske mafiaframstillingene fra Gudfaren, Mafiabrødre osv., og det gjelder selvsagt denne boka også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En lettlest, informativ og interessant bok om mafiaen. Den beskriver mafians historie, delvis gjennom historien til ulike personer i hvert kapittel. Den anbefales til alle som er interessert i mafia, Italia og kriminalitet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker fra Napoli og deromkring.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Berlusconis Italia - historier om makt, mafia og motstand" av Simen Ekern
 • "En muslimsk mors kamp" av Azra Gilani
 • "Ferdaminne frå sumaren 1860" av Aasmund Olavsson Vinje
 • "Dora Bruder" av Patrick Modiano
 • "Fortielser - min jødiske familiehistorie" av Monica Csango
 • "Hva visste hjemmefronten? - Holocaust i Norge: varslene, unnvikelsene, hemmeligholdet" av Marte Michelet
 • "Jakten på Olav den hellige" av Øystein Morten
 • "Men du ser ikke syk ut" av Ragnhild Holmås
 • "Roma - nye fascister, røde terrorister og drømmen om det søte liv" av Simen Ekern
 • "Kvelande kjærleik - roman" av Elena Ferrante
 • "Jorden skal gråte - USAs historie med indianernes øyne" av James Wilson
 • "Den svovelgule himmelen" av Kjell Westö
Alle bokanbefalinger for dette verket