Daisy sisters

av (forfatter) og Kari Bolstad (oversetter).

Gyldendal 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.35 (62 terningkast.)

199 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen foregår i Sverige fra 1941 til 1981. Elna og Vivi er på sykkeltur sommeren 1941, de er unge og frie. Men så blir Elna voldtatt av en soldat og får en datter, Eivor. Eivor vil ikke bli som sin mor, men livet blir ikke som hun har tenkt. Dette er en roman om drømmer, håp og bister virkelighet.

Omtale fra forlaget

En bok om Sverige gjennom fire tiår; en lettlest og engasjerende roman med kvinner i hovedrollene.

De kaller seg Daisy Sisters. Elna og Vivi heter de, og er på vei med sykkel og oppakning mot den norske grensen. Det er krigsåret 1941 og endelig en riktig sommer etter den verste vinteren i manns minne. Men følelsen av frihet går over i angst da Ena blir voldtatt av en soldat på permisjon. Hun blir gravid og får en datter som får navnet Eivor.Arbeiderjenta Eivor Maria Skoglund vil ikke bli som sin mor, det er hun fast bestemt på. Hun skal selv bestemme over tilværelsen. Men livet blir ikke som hun hadde tenkt seg.Daisy Sisters er en bok om Sverige gjennom fire tiår, fra 1941 til 1981. Det er en lettlest og engasjerende roman med kvinner i hovedrollene, en beretning om drømmer, håp og bister virkelighet.Daisy Sisters utkom første gang i Sverige i 1982.Mest kjent i Norge er Henning Mankell for sine kriminalromaner. Men han har også hentet sitt stoff fra det afrikanske kontinent. Henning Mankell har mottatt en rekke priser.«Romanen ... handler om to usedvanlig levende kvinner; noen ganger oppfører de seg idiotisk, andre ganger kløktig, men de er alltid forståelige og skildret med respekt og innlevelse.» Lennart Bromander, Aftonbladet

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788205400627

EAN 9788205400627

Omtalt tid 1945-1999

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 566

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 25 19 9 3 0

Bokomtaler

Herlig bok om flere generasjoners oppvekst og tanker, i et Sverige fra andre verdenskrig frem til begynnelsen på 80-tallet.

Mankell er et fantastisk forteller. Han har en egen evne til å formidle tanker og stemninger på en slik måte at det ikke blir kjedelig. Jeg har hørt lydboka, lest av Kirsti Grundvig. Har ikke alltid likt henne som oppleser, men i denne boka var hun bra! Hun klarte å formidle Mankell på en god måte.

Boka er lang, 18 CD-plater, noe som gir godt over 20 timer med lytting. Selv om boka er lang, følte jeg ikke at det var noen særlige dødpunkter underveis. Mankell forteller historien gjennom tre/fire generasjoner, som vi følger tett på. Vi får vite mye om tanker og stemninger, samt utviklingen i samfunnet generelt. Rett og slett en opplysende bok også, for min del ihvertfall. Industriell utvikling, opp og nedgangstider, barn utenfor ekteskap, krig, vennskap, kjærlighet, mange ingredienser som gjør at dette totalt sett er en veldig god bok.

Jeg lander helt klart på en sterk femmer!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fick lämna tillbaka boken till biblioteket halvläst då datumet var utgånget, men nu ska jag läsa om den vid lämpligt tillfälle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

At ingenting egentlig er umulig, bare en ikke blir sittende med hendene i fanget. At det alltid finnes en verden å erobre, uansett om en er tretti og knapt nok har fullført den gamle folkeskolen...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er merkelig at vi aldri snakker om livene våre, som om våre innerste tanker og følelser er noe stygt og usmakelig som en ikke viser fram i dagslys.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv regner han seg ikke som fyllik.Han drikker bevisst,han har et dypt filosofisk motiv for drikkingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men en får vel håpe så lenge buksene henger på,som en tredje tulling sa og dermed gjorde seg udødelig... Skål og godt nytt år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Verden snurrer roligst uten unødige avvik fra prinsippet om at den som kommer først til mølla, får først malt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2010


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Minnet om en skitten engel" av Henning Mankell
 • "Siste samling på jentenes bensinstasjon - roman" av Fannie Flagg
 • "Hevnen" av Val McDermid
 • "Død i morgen" av Peter James
 • "Majorens siste forelskelse" av Helen Simonson
 • "Innenfor - kriminalroman" av Karin Wahlberg
 • "Det syvende barnet" av Erik Valeur
 • "Turisten - kriminalroman" av Knut Faldbakken
 • "Død manns fotspor" av Peter James
 • "Et ekko av skyld" av Charlotte Link
 • "Elleve dager i Berlin" av Håkan Nesser
 • "Saltsøstrene" av Tiffany Baker
Alle bokanbefalinger for dette verket