Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Fick lämna tillbaka boken till biblioteket halvläst då datumet var utgånget, men nu ska jag läsa om den vid lämpligt tillfälle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig bok om flere generasjoners oppvekst og tanker, i et Sverige fra andre verdenskrig frem til begynnelsen på 80-tallet.

Mankell er et fantastisk forteller. Han har en egen evne til å formidle tanker og stemninger på en slik måte at det ikke blir kjedelig. Jeg har hørt lydboka, lest av Kirsti Grundvig. Har ikke alltid likt henne som oppleser, men i denne boka var hun bra! Hun klarte å formidle Mankell på en god måte.

Boka er lang, 18 CD-plater, noe som gir godt over 20 timer med lytting. Selv om boka er lang, følte jeg ikke at det var noen særlige dødpunkter underveis. Mankell forteller historien gjennom tre/fire generasjoner, som vi følger tett på. Vi får vite mye om tanker og stemninger, samt utviklingen i samfunnet generelt. Rett og slett en opplysende bok også, for min del ihvertfall. Industriell utvikling, opp og nedgangstider, barn utenfor ekteskap, krig, vennskap, kjærlighet, mange ingredienser som gjør at dette totalt sett er en veldig god bok.

Jeg lander helt klart på en sterk femmer!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline