I denne boken argumenterer forfatterne for at vi ikke har kommet så langt med likestillingen i Norge som vi tror. De mener at likestilling handler om rettferdighet, og at det er nødvendig for et velfungerende samfunn og må løses i fellesskap. Derfor slår de et slag for statsfeminismen i denne boken, og diskuterer blant annet sjefsstillinger, valgfrihet, tradisjoner og politikk.
Vi går mot et samfunn der man dyrker forskjeller mellom kvinner og menn, og denne boken vil først og fremst lage bråk om mangelen på likestilling. Kvinner kan bli alt - professorer, kjemikere, statsministere og politiske redaktører - men blir de noen gang bra nok? Hvis de ikke samtidig er gode mødre, er de i alle fall fortsatt annenrangs i 2010. I mediene forherliges kjønnsstereotypene; i kultur, politikk og idrett er fortsatt kvinner det annet kjønn. Forfatternes hypotese er likevel at det beste kvinner kan gjøre, er å se mulighetene, gripe sjansen, ta tet og bruke sterke virkemidler.
Utgivelsesår 2010
ISBN13 9788203291845