Ynde

roman

av (forfatter).

Tiden norsk forlag 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.73 (11 terningkast.)

32 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Maria er ballettdanser. Denne høsten skal hun danse Julie i Romeo og Julie, og ektemannen Stig er glad på hennes vegne. Men Stig har en kjedelig jobb, og er ikke i stand til å forstå lidenskapen som driver Maria. Så kommer det en ny danser til kompaniet, Antonio fra New York. Maria blir tiltrukket av ham, og det tar ikke lang tid før hun er fanget i en fortærende spiral av lyst og utroskap.

Omtale fra forlaget

Ynde er roman om kunst, begjær og egoisme, og hvordan de tre fenomene er uløselig knyttet sammen. Maria er ballettdanser. Hun har nettopp kommet hjem fra sommerferie i Italia med ektemannen Stig, som hun lever trygt og godt sammen med i en leilighet på St. Hanshaugen. Denne høsten skal Maria danse Julie i Romeo og Julie. Stig er glad på hennes vegne. Men han har en kjedelig jobb, og er ikke i stand til å forstå lidenskapen som driver Maria. Så kommer det en ny danser til kompaniet, Antonio fra New York. Maria blir tiltrukket av ham, og det tar ikke lang tid før hun lar seg rive inn i en spiral av lyst og utroskap. Kristin Marie Berstad (f. 1982) debuterte med romanen Tvang i 2008. Ynde er hennes andre utgivelse.

Bokdetaljer

Forlag Tiden norsk forlag

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788210050916

EAN 9788210050916

Språk Bokmål

Sider 130

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 2 3 1 1

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg har vært utro. Jeg ler litt, og heller appelsinjuice i glasset. Jeg var tjuesju da jeg giftet meg, ikke en gang Stig trodde vel at han var den eneste jeg skulle pule med resten av livet. Han gråt da jeg gikk opp midtgangen. Det må ha vært et fantastisk syn, til og med presten hadde fuktige øyne. Jeg var ikke nervøs i det hele tatt. Stig skalv i stemmen da han holdt tale til meg. Da jeg tok min andre konjakk til kaffen, visste jeg at jeg kom til å bli veldig full. Jeg kastet opp på doen i suiten, og det kom små, gule dråper på den hvite kjolen. Stig forsøkte å vaske dem bort, men de sitter der fortsatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kuken står rett ut fra kroppen, jeg dytter ham ned på senga. Finner Erotica i cd-hylla og setter den på, tar av meg buksa og danser for ham i undertøyet. Han drar forhuden fram og tilbake. Miss kommer inn og legger seg under senga. Miss, sier Stig og drar henne fram, kaster henne ut på stua og lukker døra. Hvorfor gjorde du det? spør jeg. Fordi jeg ikke vil at hun skal se på. Herregud, Stig, det er en katt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som jeg har planlagt å lese sommeren 2010


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse bøkene har både vært fantastiske, og noen har vært tunge å lese, og jeg har holdt på å avslutte flere ganger. De fine er bare så nydelige, jeg er en person som ikke liker vanskelige navn på personer, da går jeg meg ofte "vill" og om boka i tillegg er veldig tykk, så blir det fort kjedelig å lese. Men dette er altså min liste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Tvang - roman" av Kristin Marie Berstad
 • "Bløffmakeren - roman" av Solveig Moen Rusten
 • "Maskinens uerstattelige deler - roman" av Bård Torgersen
 • "Korea - noveller om kjærleik" av Lars Mæhle
 • "Austerrike - roman" av Nils Henrik Smith
 • "Voksne og barn" av Bård Torgersen
 • "Lyden av de andre som bor her - roman" av Solveig Moen Rusten
 • "Vekevis - roman" av Selma Lønning Aarø
 • "Du er ikke sann" av Halfdan W. Freihow
 • "Desperate personar - roman" av Paula Fox
 • "En norsk tragedie" av Jonny Halberg
 • "Verden utenfor - roman" av Marita Fossum
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver