Bare i Brooklyn

av (forfatter) og Line Almhjell (oversetter).

Gyldendal 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.82 (17 terningkast.)

41 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Fantastisk kjærlighetsroman fra et Brooklyn de færreste av oss kjenner

Skjebnen førte dem sammen. Vil livets harde realiteter rive dem fra hverandre?
Devorah er en pliktoppfyllende jente som aldri har utfordret de strenge reglene hun har levd under som ultra-ortodoks jøde.Jaxon er en glad, skoleflink gutt som ikke helt skjønner seg på jenter (utenom de fire småsøstrene han deler hus med)
Begge har de bodd hele livet i Brooklyn, i hver sin ende av samme gate. Likevel har aldri veiene deres krysset hverandre tidligere ... før denne skjebnesvangre dagen.Da tidenes storm rammer New York, blir de fanget i en heis sammen, og omstendighetene gjør at de må forholde seg til hverandre; enda så risikabelt det er.Selv om det er strengt forbudt for dem å se hverandre, fortsetter Jax og Devorah å treffes. Gjennom å gjøre det, risikerer de alt. Men hvor langt kan de gå? Og hvor mye er de villige til å gi avkall på?
Bare i Brooklyn. er en moderne West Side Story, og viser at kjærlighet kan oppstå når og hvor du aller minst venter det.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788205479036

EAN 9788205479036

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 377

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 12 4 0 0 0

Bokomtaler

Ei fengslande og medrivande kjærleikshistorie om 16 år gamle Devorah og Jax. Devorah er ortodoks jøde og har vekse opp med utruleg strenge reglar. Kva skjer når ho møter ein gut utanfor det lukka miljøet? Brått blir ho i tvil om alt ho har vore så sikker på. Ho tøyer grensene bak ryggen på familien, men det er umogleg å halda det skjult for alltid.

Jax er flink på skulen, han har fem yngre søstre han hjelper til med, og han jobbar utanom skulen. Men kva hjelper det når han ikkje er jødisk.

Synsvinkelen vekslar mellom Devorah og Jax. Begge sider av historia er godt skildra, og man blir glad i karakterane. Men særskild var det interessant å lesa om Devorah, fordi det var så lærerikt om det ortodokse jødiske miljøet. Det gode forholdet mellom alle i familien, og skildringa av alle tradisjonane virkar truverdig. Men og tankane og spørsmåla Devorah etterkvart slit med, og den utviklinga ho går gjennom når ho blir kjend med Jax.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Njæh... Nå skal det mye til for at jeg fengsles av en historie om ung kjærlighet, gammel kyniker som jeg blitt. John Green klarer det, Rainbow Rowell klarer det, LaMarche klarer det ikke. Jeg bryr meg rett og slett ikke nok om personene.

Det som redder boka for meg, er skildringene av den hassidiske kulturen. Det er noe jeg vet alt for lite om, og det er fascinerende at så reaksjonær måte å leve på praktiseres i en av verdens mest moderne byer. Og det gjør stort inntrykk å se den fra en i utgangspunktet positivt innstilt synsvinkel. For hadde det bare vært ille, hadde den jo ikke overlevd? Lærerikt og spennende.

Men Jaxons parallellhistorie gir meg lite. Snill og grei gutt forelsker seg. Lest det før. Så en svak firer fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

(...) - denne bydelen er blitt så pyntelig at det er mer sannsynlig å bli truffet av en håndlaget glutenfri scone enn en kule fra et våpen - (...)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kapittel - Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet går av stabelen 16. - 20. september 2015. Her er en liste med aktuelle bøker fra en del av forfatterne som kommer.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøker som kan passe å snakke om når jeg har klassebesøk for 8.klasse. Men jeg ser at disse bøkene kanskje appellerer mest til jenter. Jeg må lese meg opp på bøker som passer både for gutter og jenter.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Min magiske mamma og meg" av Sophie Kinsella
 • "Prosjekt 360" av Anneli Klepp
 • "Prinsesse Henrik" av Michaël Escoffier
 • "Girlskate" av Steffen R. M. Sørum
 • "Narren" av Daria Wilke
 • "Arr som vinger" av Erin Stewart
 • "Vampyrvarsel" av Anna Holmström Degerman
 • "Det runde problemet" av Vegard Markhus
 • "Bøllebråk" av Michael Fry
 • "Selma & Louise" av Camilla Otterlei
 • "Big game - jakten er i gang" av Dan Smith
 • "Spesialklassen" av Flu Hartberg
Alle bokanbefalinger for dette verket