Angrepet på Norge 1940

10. april 1940

av (forfatter).

Vega forlag 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (39 terningkast.)

105 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Alf R. Jacobsens fire bøker om angrepet på Norge i flott jubileumsutgave.
I anledning 75-års jubileet for 9. april 1940 utgir Vega Forlag en samleboks med Alf R. Jacobsens fire bøker om angrepet på Norge.

Alf R. Jacobsens bøker om tyskernes angrep på Norge har fått et stort publikum og strålende kritikker. Ikke minst har hans karakteristiske fortellergrep og evne til å grave fram nye opplysninger gjort bøkene til medrivende leseropplevelser. Gjennom brev, dagboknotater og andre ukjente kilder følger vi sentrale enkeltmenneskers skjebne i lys av maktkamp og storpolitisk kappløp. I fire frittstående bind forteller Jacobsen om forberedelser og krigshandlinger på norsk jord og i norske farvann. Samtidig skildrer han historier om mot, svik og en ubendig vilje til å kjempe videre når det ser som mørkest ut. I denne boksen får du serien komplett, fire banebrytende bøker om de dramatiske ukene i 1940.

Boksen inneholder disse fire bøkene:
Krysseren Blücher
Kongens nei
Angrep ved daggry
Bitter seier

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788282114264

EAN 9788282114264

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Norge

Omtalt person Olav Haakon VII

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 18 13 2 1 0

Bokomtaler

Intenst og levende fortalt krigshistorie

Alf R. Jacobsen ble av forlagsdirektøren i Vega forlag spurt om å skrive historien om Blücher og Oskarsborg i forbindelse med 10 årsjubileet 9. april 2010. Han svarte umiddelbart ja! I sitt forord til boka skriver forfatteren følgende:

"Senkingen av Blücher i Drøbaksundet tidlig om morgenen 9. april 1940 er en av de viktigste begivenhetene i vår historie. Oberst Birger Eriksens mot og viljestyrke overfor en brutal og overlegen fiende ga landet et pusterom og sikret at kongefamilien og regjeringen unnslapp og kunne føre kampen videre til Norge atter var fritt."

Alf R. Jacobsen understreker at historien om Blücher tilhører vår felles arv og ikke kan fortelles ofte nok. Det han imidlertid oppdaget mens han jobbet med boka var at ingen hadde forsøkt å sette sammen hele puslespillet fra krysseren Blücher forlot Kiel 5. april 1940 og frem til skipet gikk opp i et flammehav fire dager senere.

Jacobsen har hatt tilgjengelig både tyske og norske kilder når han har gravet seg ned i dokumentene som omhandler det som skjedde både før, under og etter senkingen av Blücher. Samtidig som dette er en historie om stort heltemot fra oberst Birger Eriksens side, idet han beordret ild mot en fientlig inntrenger i Drøbaksundet, er det også en historie om konsekvensene av mange års nedtrapping av norsk forsvar og om mangel på handlekraft i det avgjørende øyeblikk. Ikke få av de sentrale skikkelsene i norsk politikk levnes i så måte liten ære sett med ettertidens øyne. Denne mangelen på handlekraft da den trengtes som mest, fikk som kjent katastrofale følger for Norge, som ble gjenstand for fem års okupasjon av nazi-Tyskland ... Konsekvenser som kunne ha vært enda verre dersom ikke oberst Eriksen hadde handlet slik han gjorde i det avgjørende øyeblikk!

Sjelden - om noen gang - er denne sentrale hendelsen i norsk krigshistorie fortalt med slik innlevelse og nærhet til det som skjedde, som i denne boka. Og når ingen ringere enn Nils Ole Oftebro har rollen som oppleser, må det bli bra! Jeg skal heller ikke underslå at de detaljerte beskrivelsene av ødeleggende eksplosjoner, beskytning, flammehav og drap nok gjorde et ekstra sterkt inntrykk på meg siden jeg hørte på denne lydboka i løpet av den første uka etter terrorangrepet på Oslo. Uansett vil jeg understreke at det er en sterk historie! Jacobsen har hatt tilgang på vitneprov fra folk som opplevde tyskernes invasjon av Norge, og ved at han konkretiserer de involvertes opplevelser, gjør han også historien så mye mer interessant. Jeg synes denne boka fortjener terningkast fem!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

105 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Nok eit år der pengane har gått til bøker eg eigentleg ikkje har plass til.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den lange reisen hjem - kongefamilien under andre verdenskrig" av Egil Ulateig
 • "Kryssild - krig og kjærlighet i Atlanterhavskonvoiene 1940-41" av Alf R. Jacobsen
 • "Bitter seier - Narvik, 10. april-10. juni 1940" av Alf R. Jacobsen
 • "Tirpitz - kampen om Nordishavet" av Michael Tamelander
 • "Angrep ved daggry - Narvik, 9.-10. april 1940" av Alf R. Jacobsen
 • "Norske krigsprofitører - nazi-Tysklands velvillige medløpere" av Anette H. Storeide
 • "Vi dro mot nord - tyskernes skildring av felttoget i Norge april 1940 (Oslo, Østfold, Akershus, Hedmark, Oppland, Møre og Romsdal)" av Sven T. Arneberg
 • "Banesår - Tirpitz og jakten på X5" av Alf R. Jacobsen
 • "Skjebnehøst - Nord-Norge 1944" av Alf R. Jacobsen
 • "Josef Terboven - Hitlers mann i Norge" av Berit Nøkleby
 • "Det svenske sviket - 1940-1945" av Eirik Veum
 • "1945 - hat, hevn, håp" av Alf R. Jacobsen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver