Medrivande kjærleiksroman i tre generasjonar
Morfaren til Mariann, Lluis, valde å forlate kvinna han elska i Marokko. Mor hennar, Maria, valde å følgje den unge arkitekten ho forelska seg i, til Norge. Sjølv forelskar Mariann seg i ein ho ikkje kan få. Korleis taklar ho å bli vald vekk?
"Alt som er" er ein musikalsk og medrivande roman kor vi følgjer ein familie av arkitektar gjennom tre generasjonar. Veggane i den gamle tømmervillaen deira på Vinderen held godt på løyndommane og sanningane om dei som lever der.
BRIT BILDØEN er ein av våre fremste samtidsforfattarar. Ho debuterte i 1991 med diktsamlinga "Bilde av menn" og har sidan skrive barnebøker, romanar og essay. Ho er òg verksam som omsetjar. Bøkene til Bildøen er omsette til fleire språk, og ho er blitt tildelt fleire litterære prisar, mellom andre P2-lyttaranes romanpris for "Sju dagar i august" (2014) og Amalie Skram-prisen i 2020 for heile forfattarskapen.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2020
Det er vanskelig å skrive en omtale som yter denne boka rettferdighet. Men først og fremst er det det lyriske språket og stemningen som legger seg som fløyel rundt leseren som jeg sitter igjen med. Lavmælte og fløyelsmjuke skildringer av håp og tap, valg og konsekvenser, og kjærlighet, selvfølgelig. God bok.
Bildøen skriver så bra. Om sår kjærlighet. Samliv. Om det som ligger under og ulmer, men bryter frem til slutt. Og får springe ut. En familiesaga, men mest om Marianne. Og om lys og håp- til slutt. . «Det finst navn som betyr håp. Det finst navn som betyr nåde.»
Eit barns pust er nok til å halde ein vaksen mann fast.
Se alle bokelskere som følger dette verketLista inneholder bøker som på ulike måter handler om relasjoner mellom mennesker, og hvordan disse relasjonene utvikler/endrer hvert enkelt menneske og noen ganger grupper av mennesker. Bøkene handler om vennskap, kommunikasjon, mangel på kommunikasjon, og hvordan finne sin plass i samfunnet. Kort sagt: hvorfor mennesker gjør som de gjør.
Jeg er litt svak for bøker på freetex ( spesielt hvis det er salg på bøker), boksalg og loppebøker. Her er hva jeg har kjøpt til en billig peng i går og litt i dag:)
Om kjærlighet, gjerne fra utlandet. Spesielt flott til å lese på sommeren