Alene naken

hvorfor er vi redd for å være oss selv?

av (forfatter).

Cappelen Damm 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.76 (25 terningkast.)

72 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Hva er det som styrer våre handlinger? spør psykiater Tormod Huseby. Svaret er vår sterke frykt for å bli avvist av og utstøtt fra fellesskapet, mener han. For å unngå ensomheten griper vi til strategier som kan være uheldige for oss, men som der og da fremstår som det beste valget for at vi skal føle oss verdifulle. For skammen over å bli avvist kan være ødeleggende. Huseby deler i denne varme, rause og innsiktsfulle boken dyptgripende episoder fra sitt eget liv og en rekke historier om menneskers skam, sårbarhet og livssmerte. Han viser hvordan de greier å finne mot, trygghet og selvaksept og får et bedre liv. Han byr på refleksjoner over hvorfor vi er som vi er, hva som styrer valgene våre, og hvordan vi kan velge annerledes for å få et liv der vi tør å være oss selv fullt og helt. Husebys dype engasjement for og overbærenhet med sine medmennesker gjennomsyrer livsfortellingene han deler med oss, og gir håp for mennesker som strever – mennesker som deg og meg.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788202471385

EAN 9788202471385

Språk Bokmål

Sider 276

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 13 9 0 0 0

Bokomtaler

En bok som inviterer til refleksjon over hvor ærlig du er mot deg selv og andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enkelt, lettfattelig, nyttig og eksemplarisk - en bok for alle og enhver. Pasientene og mange kjente navn fra psykologi og filosofi bidrar - for dette handler jo om selve livet. Det er befriende når fagpersonen og mennesket henger sammen - gi, og du skal få tilbake! Gjennomgående refleksjoner om skam og mye rundt ABB og hans selvvurdering og bakgrunn. Narsissistene, sosiopatene og psykopatene får sitt. Best er omtalen av betydningen av at minst en voksen person ser deg i oppvekst når foreldrene dine svikter - her spiller naboskapet en rolle, tilliks med skole og fritid, dvs det frivillige arbeidet. Gode tilløp til at pasienter klarer å revurdere opplevelser til å fungere bedre enn først i akttatt - reframing på bl a coaching-språk, dvs sette opplevelser inn i ny bedre fungerende kontekst (kfr:"Det er aldri for sent å få en lykkelig barndom"). Michael Dahléns interessante begrep "Nextopia" om forventningeen om lykken som selve lykken kan også kobles til Hararis påstand om at livet består av forestillinger - eller som andre sier; "Perception is reality".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Alle har vi noen svake, umodne sider som blir særlig synlige under livskriser og ved annen motgang.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det viktigste var å overleve kontakten med andre mennesker uten å bli krympet av dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Prosentmessig er det relativt få mennesker som står fjellstøtt i livet sitt som seg selv. Som ikke lar seg true av andres blikk og meninger, men heller er åpne for om andre kan ha noe å berike dem med. Som kan si høyt at de har lært noe av motparten fremfor å gremmes over å ha tapt en debatt. Ikke minst kan de begeistres over andres talent og suksess. Slike mennesker har god selvfølelse. De har mot til å akseptere seg selv og andre. De tør å være tydelige, og de lar seg sjelden krenke av andre mennesker.

...jeg blir trygg av å møte: Folk som utstråler ømhet, ydmykhet og raushet, og som gjerne er selvhevdende i eget liv. Slike mennesker er gode rollemodeller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et sunt menneske er subjekt i sitt eget liv. Slik klarer man å stå imot kavingen etter å bli stadig mer perfekt og å forholde seg kritisk til negative samfunnskrefter man blir eksponert for. Som herre i eget hus opplever det sunne mennesket frihet i å se og vurdere livet og menneskene rundt seg. Ved å orientere seg ut fra egne følelser handler man ut fra seg selv. Man er bevisst på hva man tenker og mener, og man tør å formidle dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Konsentrerer vi oss mer om å se andre mennesker, kan vi sannsynligvis selv oppnå økt glede og følelse av mening.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Hva føler du nå? - enkle råd mot indre uro" av Cecilie Benneche
  • "Kvar ein fugl - dikt" av Hilde Myklebust
  • "Diagnose: kvinne - hvordan kvinnehelse havnet i medisinens blindsone" av Liv Bjørnhaug Johansen
  • "Snu deg til meg! - det du gjør i løpet av ett mikrosekund, avgjør hvor relasjonene dine ender opp" av John Gottman
  • "Sårbarhetens kraft - om å finne styrke når du er svak" av Per Arne Dahl
  • "Det som ikke skulle skje - fortellinger om overgrep : en dokumentar om hvordan Kirken håndterer seksuelle overgrep blant sine egne" av Gunnar Ringheim
  • "Hei, skam - en bok om følelsen skam, hvorfor den oppstår og hva den gjør med oss" av Helene Flood Aakvaag
  • "Å sørge - en bok om tap, sorg, kraft og håp" av Kristiane M. Hansson
  • "Berøring" av Peder Kjøs
  • "Kraften i tomme tanker - kunsten å tenke ingenting" av Ingunn Kyrkjebø
  • "Vi er våre relasjoner - om tilknytning, traumer og dissosiasjon" av Tor Wennerberg
  • "De seks store følelsene - hvordan emosjonene styrer deg mer enn du aner" av Anne Hilde Vassbø Hagen
Alle bokanbefalinger for dette verket