A storm of swords

steel and snow : a song of ice and fire

av (forfatter).

2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.26 (99 terningkast.)

284 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

The third volume, part one of A Song of Ice and Fire, the greatest fantasy epic of the modern age. GAME OF THRONES is now a major TV series from HBO, featuring a stellar cast.Winter approaches Westeros like an angry beast.The Seven Kingdoms are divided by revolt and blood feud. In the northern wastes, a horde of hungry, savage people steeped in the dark magic of the wilderness is poised to invade the Kingdom of the North where Robb Stark wears his new-forged crown. And Robb's defences are ranged against the South, the land of the cunning and cruel Lannisters, who have his younger sisters in their power.Throughout Westeros, the war for the Iron Throne rages more fiercely than ever, but if the Wall is breached, no king will live to claim it.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9780006479901

EAN 9780006479901

Serie A song of ice and fire (3)

Genre Fantasy

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

39 47 13 0 0 0

Bokomtaler

Jeg fortsetter å lese A Song of Ice and Fire. Nå er jeg ferdig med del én av bok tre. Bok tre er så lang at den er delt inn i to deler, Steel and Snow, som jeg nettopp har lest, og Blood and Gold, som jeg har liggende ved siden av senga. Jeg kommer til å starte på den så fort som mulig.

Krigen herjer fortsatt i Westeros, og ingen slipper unna. Nye allianser dannes og gamle brytes. Her er det svik, mord, bestikkelser og løsepenger, men det er også kjærlighet, lojalitet og mot. Alt står på spill, og ingen er trygge. Hvem kommer til å vinne the Iron Throne og bli konge over hele Westeros til slutt?

Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig, men bøkene til George R. R. Martin blir bare bedre og bedre. De blir mer og mer spennende, og jeg greide nesten ikke legge boka fra meg. Jeg bare måtte vite hva som skjedde videre. I tillegg greide jeg aldri å gjette meg til hva som kom til å skje. Det er et stort pluss siden jeg ikke liker så godt når jeg fort skjønner hva som kommer til å skje.

Det dukker opp en del nye karakterer i A Storm of Swords: Steel and Snow, og jeg ble veldig fort glad i dem. Lady Olenna Tyrell, eller the Queen of Thorns, som hun også er kalt er utrolig kul. Her er det konkurranse for Tyrion Lannister. En mer frittalende dame har jeg sjeldent opplevd. Hun sier akkurat det hun mener, og er ikke redd for hvordan andre kommer til å reagere.

Oberyn Martell er også en ny karakter i A Storm of Swords: Steel and Snow. Han er rimelig cocky, og han mangler ikke på selvtillit, men han har også god humor, og jeg ble fort veldig glad i ham. Noe som ikke er så bra siden jeg vet hvordan det ender for ham... Jeg gleder meg til å se mer av ham senere i serien.

I tillegg har jeg blitt mer glad i karakterer jeg ikke likte før. I A Storm of Swords: Steel and Snow får vi Jaime Lannisters historie, og jeg har begynt å like ham. Det trodde jeg aldri kom til å skje. Jeg kommer ikke til å tilgi ham for det han gjorde mot Bran, men jeg har begynt å skjønne valgene han tar, og vennskapet, hvis man kan kalle det det, mellom ham og Brienne er fantastisk.

En annen karakter jeg har begynt å bli glad i er Theon Greyjoy. What?! Jeg likte ham i første boka, men i andre boka mistet jeg veldig sansen for ham. Nå i tredje boka er han nesten ikke med, men jeg har hørt hva andre har å si om ham, og det har fått meg til å se at han ikke er slik jeg trodde. Han er ganske misforstått egentlig, og han fortjener ikke det som kommer til å skje ham. Han har en vanskelig tid foran seg.

Ygritte irriterte meg litt. Jeg likte henne godt; hun er veldig badass, men hun sa "You know nothing, Jon Snow." altfor ofte. Sukk. Jeg hadde likt henne mye bedre hvis hun ikke gjorde det... Sorry, alle Ygritte-fans der ute.

En ting som var positivt var at ingen av karakterene jeg liker veldig godt døde i denne boka. Yay! Kan ha noe med at favoritten min allerede er død, og jeg har fortsatt ikke kommet over det. Jeg nekter å tro at han er død. Jeg nekter! Men jeg må nok bare innse det. Hvem som helst kan dø i A Song of Ice and Fire. Ingen er trygge. Det er helt spesielt for denne serien. I de fleste andre bøker trenger du ikke bekymre deg for om hovedpersonen overlever eller ikke. Her er ingen trygge, og det har George R. R. Martin bevist gang på gang.

Språket er utrolig godt. George R. R. Martin har noen utrolig fine skildringer og treffende beskrivelser. I tillegg skriver han utrolig morsomt til tider. Andre ganger er det utrolig trist. Mitt favorittsitat er det Loras Tyrell som sier. Han beskriver følelsen av å miste den man elsker høyest i verden.

"When the sun has set, no candle can replace it."

Det er bare så utrolig vakkert sagt, og selv om det ikke er en følelse jeg kjenner til, kan jeg godt tenke meg at det er slik det føles. Ingen vil noen gang skinne like sterkt.

Endelig fikk vi møte Beric Dondarrion og hans gjeng med fredløse. De herjer rundt i skogene i Westeros og driver en slags geriljakrig. De kjemper for folket som ikke har noen som kjemper for dem, sier de. Det er en helt spesiell gjeng med Beric Dondarrion, Lynlorden, og Thoros of Myr, Den røde presten, i spissen. Det var utrolig spennende å lese om dem.

Til nå er A Storm of Swords: Steel and Snow min favoritt i A Song of Ice and Fire-serien. Jeg anbefaler virkelig, men man burde ikke være for ung når man leser disse. De kan bli litt grafiske.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

“The more I drank the more I thought about her, and the more I thought the harder me member got, till I couldn’t suffer it no more. Fool that I was, I bundled meself up in furs from head to heels, wrapped a winding wool around me face, and set off to find her. The snow was coming down so hard I got turned around once or twice, and the wind blew right through me and froze me bones, but finally I come on her, all bundled up like I was. “The woman had a terrible temper, and she put up quite the fight when I laid hands on her. It was all I could do to carry her home and get her out o’ them furs, but when I did, oh, she was hotter even than I remembered, and we had a fine old time, and then I went to sleep. Next morning when I woke the snow had stopped and the sun was shining, but I was in no fit state to enjoy it. All ripped and torn I was, and half me member bit right off, and there on me floor was a she-bear’s pelt. And soon enough the free folk were telling tales o’ this bald bear seen in the woods, with the queerest pair o’ cubs behind her. Har!” He slapped a meaty thigh. “Would that I could find her again. She was fine to lay with, that bear. Never was a woman gave me such a fight, nor such strong sons neither.”

Godt sagt! (3) Varsle Svar

HODOR!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"I've only loved one woman, I promise you." Lysa Arryn smiled tremulously. “Only one? Oh, Petyr, do you swear it? Only one?” “Only Cat.” He gave her a short, sharp shove.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

You know nothing, Jon Snow.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Valar Morghulis

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg skal lese på grunn av Day zero prosjektet mitt -
Start 01.november 2016 til 30.juli 2019
.
https://litteraturverden.wordpress.com/2016/11/01/day-zero-project/

 • Lese 15 bøker fra BBC sin liste over 100 bøker du bør lese
 • Alle bøkene til Haruki Murakami
 • De 6 bøkene i Min Kamp av Knausgård
 • Lese 3 bøker fra Afrika
 • Lese 5 bøker utgitt før 1900
 • Lese noe skrevet av Platon
 • Lese alle Game of Thrones-bøkene
 • Lese en bok av Stephen Hawking
 • Lese en selvhjelpsbok
 • Lese 45 bøker i året

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et kjapt dykk i nerdebøkene mine; de jeg har lest, de jeg skal lese, og de jeg har gitt opp å komme gjennom :-)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

..... ja. Måtte gudane vite kvar pengane kom frå.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Endeleg fri frå skulepensum og tid til skjønnlitteratur igjen. Dette er bøkene eg håper på å få lese i sommar.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "A storm of swords - blood and gold : a song of ice and fire" av George R.R. Martin
 • "Kråkenes gilde" av George R.R. Martin
 • "Kongenes kamp" av George R.R. Martin
 • "Kampen om jerntronen" av George R.R. Martin
 • "Dragenes dans" av George R.R. Martin
 • "The blade itself ; The blade itself" av Joe Abercrombie
 • "A Clash of Kings (A Song of Ice and Fire, Book 2)" av George R.R. Martin
 • "Arven, eller Sjelenes hvelv" av Christopher Paolini
 • "A Game of Thrones (A Song of Ice and Fire, Book 1)" av George R.R. Martin
 • "En vis manns frykt - kongedreperkrøniken: dag to" av Patrick Rothfuss
 • "A Feast for Crows (A Song of Ice and Fire, Book 4)" av George R.R. Martin
 • "Dødelig maktkamp" av Charlaine Harris
Alle bokanbefalinger for dette verket