Hvis helvete var av is

av (forfatter) og Christina Revold (oversetter).

Aschehoug 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.59 (93 terningkast.)

180 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Stregas eksemplar av Hvis helvete var av is

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

M-hylle

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788203372216

EAN 9788203372216

Serie Martin Servaz (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 632

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 50 22 7 4 0

Bokomtaler

"Hvis helvete var av is" av Bernard Minier er en utrolig dårlig krimbok. Hvor mange ganger skal man lese at "blodet frøs til is" uten at det gir spenning? Og at en politimann er så redd av seg er underlig. Den er ikke spennende, selv om den begynner lovende. Historien er forsåvidt grei, men språket er barnslig - dette kan skyldes dårlig oversettelse. Den får terningkast 3 fordi den er litt morsom innimellom. Jeg kommer ikke til å lese mer av franske Bernard Minier, det anbefaler jeg ingen andre å gjøre heller.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

At man aldri lærer! Jeg lot meg lure av positive omtaler og fikk denne boka i hus da den var på tilbud i Bokklubben. Nytt bekjentskap i krimsjangeren var kanskje verd å teste ut, tenkte jeg. Så feil kan man ta. Sidetallet (600+) burde ha vært en advarsel, men nå har jeg altså kommet meg gjennom hele mursteinen, som ble ulidelig langdryg etter hvert.

Spennende historie, men når detaljerte beskrivelser av landskap, vintervær og føreforhold i Alpene tar såpass stor plass som her, blir det nesten komisk. Leseren skjønner uhyggen uten å få servert fjellskrenter, snøstorm og sluddbyger på annenhver side. Når vi i tillegg har en hovedperson som tåler å bli banka opp, hengt og forgifta i løpet av få dager, og så etter kort tid stavrer seg ut av sjukesenga for å fange skurker, blir det for mye action for meg.

Jeg har altså tilbrakt flere dager med Minier i mars 2022, men lover at det ikke skal gjenta seg. Nå trenger jeg noe lettbeint og lettlest - Paasilinna ligger lagelig til i hylla!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg så de gode omtalene og kjøpte boka, men ble så utrolig skuffet. Synes historien var rotete, platt og uten snev av spenning, så langtdrygt at jeg måtte skumlese store partier. At man aldri lærer at smaken er forskjellig og følger magefølelsen istedenfor omtalene. Kommet ikke til å lese mer av forfatteren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må bare innrømme at jeg slet veldig i starten med denne boken. Ikke så mye pga. innholdet, men mer på grunn av "språket". Merkelige setninger og et jevnlig drøss av litt rare "lignelser" som jeg etter hvert bare ble irritert over.
Bare som et eksempel: "Helikopteret seilte oppover fjelltoppen lik en mygg som summet over ryggen på en elefant" ??
Oversetteren; Christina Revold mistenker jeg for å være Fransk med en viss Norsk kunnskap, heller enn omvendt. Om originalteksten faktisk er slik den her fremstilles, får hun ha meg unnskyldt.
Men, etter hvert som historien utvikler seg synes språket ble helt OK. I alle fall sluttet jeg å henge meg opp i den slags detaljer etter hvert som spenningen bygget seg oppover. Og, spennende blir det!
Så, orker man de første 160 sidene og ikke henger seg for mye opp i et til tider pussig ordvalg, vil jeg si leseren blir rikt belønnet i form av god spenning og et plott jeg synes er både godt og annerledes enn krimbøker flest.
Med en bedre oversettelse ville jeg gitt en femmer, men her nøyer jeg meg med en firer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig god krim fra Pyreneene, creepy og uhyggelig så det holder. Interessant og velskrevet. Aldri kjedelig selv om den er lang. Les gjerne mer her

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kriminalførstebetjent Savaz prøver å sette fast tre ungdommer for drap, men blir så beordret ut til et nytt åsted. Liket ble funnet på 2000 meters høyde i Pyreneene. Da Savaz ankommer får han vite at liket er en halshogd hest. Hesten tilhørte en av Frankrikes rikeste menn, dermed blir alle ressurser satt inn på å løse saken. Kjappere enn noensinne får politiet svar på DNA-analysene av dyret. De har fått et treff fra databasen. En livsfarlig psykiatrisk kriminell fra en anstalt i nærheten er eieren. Problemet er at mannen er innelåst på en strengt bevoktet institusjon. Få dager senere dukker det opp nok et lik - denne gang i menneskeform, og marerittet starter for alvor.
Samtidig med etterforskningen, får man innblikk i livet innenfor anstalten gjennom den unge psykologen Diane Berg.

God, spennende og intrikat.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klarte ikke "falle inn" i boken. Opplevde den som treg og omstendelig i beskrivelser og handling i starten, så avbrøt ganske fort.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Han så på klokken og bestemte seg for å la Vilmer vente enda fem minutter. Det var ikke hver dag man fikk sjansen til å sette på prøve tålmodigheten til en fyr som stort sett brukte arbeidstiden på å studere sin egen navle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har lyst til å lese disse bøkene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serier jeg leser og ønsker å lese.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Jakten" av Bernard Minier
 • "En sang for druknede sjeler" av Bernard Minier
 • "Ikke slå av lyset" av Bernard Minier
 • "Natt - roman" av Bernard Minier
 • "Konfirmanten" av Bernard Minier
 • "Dalen - roman" av Bernard Minier
 • "Pitbull" av Anne Mette Hancock
 • "Ønsker deg død" av Peter James
 • "Kokain" av Pascal Engman
 • "Siste åndedrag" av Robert Dugoni
 • "Enkene" av Pascal Engman
 • "Dragemannen" av Garry Disher
Alle bokanbefalinger for dette verket