Konfirmanten

av (forfatter) og Eve-Marie Lund (oversetter).

Aschehoug 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (7 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Mai 1993. To søstre, Alice på 20 og Ambre på 21 år, blir funnet drept ved bredden av Garonne-elven, ikledd konfirmasjonskjortler. Den unge Martin Servaz, som er nyansatt hos kriminalpolitiet i Toulouse, er med på sin første etterforskning. Han fatter snart interesse for den berømte krimforfatteren Erik Lang, som søstrene var fan av. Konfirmanten lyder navnet på hans mest kjente bok. Saken får et brutalt og uventet utfall, og Servaz fornemmer det er noe som ikke stemmer.

Februar 2018. En iskald natt oppdager Erik Lang at hans kone er drept, også hun ikledd konfirmantkjortel. Tjuefem år etter dobbeltdrapet blir Martin Servaz koplet inn i etterforskningen, og kjenner et stigende ubehag. Hva om saken fra 1993 ikke ble løst?

For Servaz blir møtet med fortiden et mareritt fylt med frykt, underkastelse, løgn og manipulasjon.

«Fransk sadisme med skjønnlitterær svung. Miniers fremste styrke ligger i å mane fram skrekkaktige scener gjennom en mørk og dyster gotisk uhygge. Stilistisk er Miniers krimromaner både elegante og preget av et eksistensielt alvor.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 5)

«Konfirmanten er en intens og spennende krim med trekk av mystikk og det overnaturlige.» Marit Egaas, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)


«Minier er en mester til å gi leseren den ekle og ubehagelige følelsen man gjerne ønsker når man leser god kvalitetskrim.» Øyvind Bakke, TV2

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788203269387

EAN 9788203269387

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt tid 1990-1999 2010-2019

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 410

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 1 0 0 0

Bokomtaler

Bok nr. 5 om politietterforsker Martin Servaz.
Våren 1993 får Servaz være med og etterforske sin første mordsak. To søstre på 20 og 21, blir funnet drept ved elven, Garonne. De er kledd i konfirmasjonskapper, og er bundet til et tre ved elvebredden. Ambre, den eldste av søstrene, har fått ansiktet ødelagt av blind og rasende vold. Alice derimot, har kun blitt slått ned bakfra. De var begge fans av forfatteren, Erik Lang, som skrev groteske spenningsbøker. Hans mestselgende bok, "Konfirmanten", har store likhetstrekk med mordet på søstrene. De har også hatt kontakt med forfatteren i både brevs form, og fysiske møter. Etter en relativt kort etterforskning, løser saken seg på overraskende vis.
En vinternatt i 2018, finner Erik Lang sin kone drept. Hun er kledd i konfirmasjonskappe, som de døde søstrene 25 år tidligere. Martin Servaz får saken på sitt bord, og han kan ikke annet enn å undre. Hva om dobbeltdrapet på Ambre og Alice allikevel ikke ble oppklart?
Nok en spennende sidevender fra Minier. Bra driv, og interessant plot. Man tar seg i å lure på hvorfor den samme morderen eventuelt har ventet så lenge med å slå til på nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Natt - roman" av Bernard Minier
 • "Tre dager" av Anders Roslund
 • "Det siste livet" av Peter Mohlin
 • "De andre" av C.J. Tudor
 • "Lysningen" av Robert Dugoni
 • "Økseskipet" av Jens Henrik Jensen
 • "Drømmenes gud" av Gard Sveen
 • "Frossent gull" av Cilla Börjlind
 • "Bastarden - en Bogart Bull-krim" av Øistein Borge
 • "Syv løgner" av Elizabeth Kay
 • "Mennesketyvene" av Robert Wilson
 • "Tiggeren" av Sofie Sarenbrant
Alle bokanbefalinger for dette verket