Pompeii

av (forfatter) og Monica Carlsen (oversetter).

Cappelen 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (45 terningkast.)

149 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Irene Bakkens eksemplar av Pompeii

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim og spenning

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Langs hele Napoli-kysten slapper romerrikets velstående innbyggere av i sine luksuriøse palasser i sommervarmen. Verdens største marineflåte ligger fredfylt utenfor Misenum og turistene bruker pengene sine i kystbyene Baiae, Herculaneum og Pompeii. Bare den unge ingeniøren Marcus Attilus Primus er bekymret. Han har nettopp fått ansvaret for den enorme vannanlegget, Aqua Augusta, som fungerer som vannkilde til en kvart million innbyggere langs kysten. Forgjengeren hans er sporløst borte og det viser seg at det er fare for at akvedukten vil løpe tørr om kort tid. Attilus har lovet Pliny, øverste leder for marinen at han vet hvor problemet er og at han kan reparere skaden før vannkilden blir tom. Ettersom han beveger seg mot vulkanen Vesuv oppdager han noe som ingen mennesker kan kontrollere.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788202234638

EAN 9788202234638

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid Antikken

Omtalt sted Romerriket

Språk Bokmål

Sider 332

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 24 12 4 0 0

Bokomtaler

Flott bok, basert på historiske fakta. Jeg var så heldig, jeg leste den under et ferieopphold i Napoli med besøk til Pompeii og Vesuvius. Kan love en sterkere opplevelse av både bok, Vesuvius og Pompeii dersom du planlegger en tur til denne vakre byen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner du en ingeniør, eller kanskje er du en selv? Da har jeg boka til deg.

Robert Harris har spesialisert seg på å skrive historiske romaner, gjerne fra oldtiden. Også til Pompeii har han gjort grundig research, faktisk så mye at det blir litt forstyrrende. Hvert kapittel innledes med et sitat fra et læreverk om vulkaner som er skrevet mange hundre år etter at Pompeii ble begravd i asken. Jeg vet selvsagt at romanen også er det, men for meg ble det grepet litt anakronistisk.

Men ja. Pompeii handler selvsagt ikke om byens mange hundre år lange historie, men om byens aller siste dager i år 79. Vulkanen Vesuvs utbrudd begravde både Pompeii og nabobyen Herculaneum. Harris forteller historien gjennom vann-ingeniøren Marcus Attilius Primus, som kommer til området for å reparere vannforsyningene til området. Han blir hovedpersonen i en slags natur-krim, hvor mysteriet med det forsvunne vannet snart erstattes av større problemer. Litt romantikk og korrupsjon blir det også plass til.

Før Vesuvs utbrudd er det mye god ingeniør-prat i denne boka, med detaljerte beskrivelser av konstruksjon, materialer og byggteknikker. For en håndverkskløne som meg gikk det til tider over hodet (hva er ulesket kalk?), men jeg fikk akutt lyst til å lese en bok om akveduktene som romerne bygde. Måten de forsynte byene sine med vann er en av historiens underverker. (Nøkkelen var at vannet måtte falle med en fingerbredds høyde per 90. meter, eller noe sånt.)

Helten Marcus Attilius Primus er av den prinsippfaste typen, han tror på vitenskapen, ikke på overtro og tegn. De andre personene blir pappfigurer, og på de siste 30 sidene mates det på med Hollywood-effekter og -replikker verdig en katastrofefilm.

Men vi hadde vel heller ikke oppført oss helt normalt dersom fjellet bak byen vår plutselig begynte å spy svovel og lava.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lest for annen gang. Lærerik og svært spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker fra Napoli og deromkring.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

leseliste 2011-2012


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Lustrum" av Robert Harris
  • "Imperium" av Robert Harris
  • "Skyggen" av Robert Harris
  • "Imperiet - en historisk roman fra keisertidens Roma" av Steven Saylor
  • "Engelen i Arkhangelsk" av Robert Harris
  • "Tempelets hemmelighet" av Paul Sussman
  • "Enigma" av Robert Harris
  • "Romerblod - en mordgåte fra det gamle Roma" av Steven Saylor
  • "Fedreland" av Robert Harris
  • "Scipios drøm" av Iain Pears
  • "Vi ses der oppe" av Pierre Lemaitre
  • "Haiene" av Desmond Bagley
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver