Ifølge loven

fire fortellinger om mennesket

av (forfatter).

Gyldendal 1995 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (3 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Heidis eksemplar av Ifølge loven - fire fortellinger om mennesket

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder fire skjebnefortellinger, som både er flettet sammen og motsier hverandre. Det handler om biokjemikeren Nicholas, unge Tanja, matematikeren René og portrettmakeren Alette. Gjennom disse fortellingene stiller forfatteren det evige spørsmålet: hva er et menneske?

Omtale fra forlaget

Boka inneholder fire skjebnefortellinger, som både er flettet sammen og motsier hverandre. Det handler om biokjemikeren Nicholas, unge Tanja, matematikeren René og portrettmakeren Alette. Gjennom disse fortellingene stiller forfatteren det evige spørsmålet: hva er et menneske?

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1995

Format Innbundet

ISBN13 9788205226388

EAN 9788205226388

Språk Bokmål

Sider 118

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 0 0 0

Bokomtaler

Dette er fire velskårne, minimalistiske, surreale noveller fra nittitallet. De er nesten perfekte. Det er som om forfatteren har brukt mange år på hver av dem og veiet ikke bare ordene, men fremdriften, effekten av de enkelte ord i forhold til setningene og avsnittene og ordene i forhold til hverandre, en måned per setning. I tillegg er novellene skarpe i handlingen og kunne fungert også som kortfilmer eller tegneserier. Det snakk om hovedpersoner som er «sinnssyke», men de virker ikke sånn i novellenes univers, de virker kloke og personer som har tatt originale og vanskelige valg og som tar konsekvensen av valgene. Nå vet jeg ikke hvordan Balle arbeider som forfatter, men det virker som om hun har lagt ut noen faste ting i den enkelte novelle; stedene, vitenskapelige, kroppslige tema, hovedpersonens vinkel på temaet, filosofisk blikk, og alt før story utvikles. Byer er viktige og hovedpersonene flytter mellom dem, som oftest fremmed, som om Balle har samlet inspirasjon på ferier og på utdannelse i utlandet. Ikke at det gjør noe. Innholdet, det de tenker, er ikke bare galskap, men også i sin vitenskapelighet en gjenspeiling av forfatteren eller fortellerens høye intelligens, her er ingen sentimentalitet. Her er til gjengjeld en hel masse setninger som minitiøst og likevel økonomisk gjengir dagligdagse handlinger som å legge penger på bord og skubbe stolen en anelse bakover og reise seg og vende ryggen mot servitøren osv. i et rolig tempo, og noen ganger løper denne stille fremdriften blant hverdagslige detaljer ut i dramatikk, som å falle til jorden, men med de samme jevne ordene.

Jeg får egentlig ikke til å beskrive hvordan jeg føler for novellene. Jeg kan huske kun én setning som skiller seg ut fra resten og den handler om at karakteren setter rødvinsflasken i kjøleskapet ved en feil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Det er Ales" av Jon Fosse
  • "Rømlingen - noveller" av Alice Munro
  • "Om utregning av romfang - 1" av Solvej Balle
  • "Naustet" av Jon Fosse
  • "Snill" av Gro Dahle
  • "Morgon og kveld - roman" av Jon Fosse
  • "Imot naturen - (notatbøkene)" av Tomas Espedal
  • "Flytande bjørn - roman" av Frode Grytten
  • "Den ulende mølleren" av Arto Paasilinna
  • "Kjærlighet" av Hanne Ørstavik
  • "Sveve over vatna - roman" av Ragnar Hovland
  • "Garman & Worse" av Alexander L. Kielland
Alle bokanbefalinger for dette verket