2023
Omtale fra forlaget
Maria har en historie som er så dramatisk at den savner sidestykke i Europeisk Historie. Sammen med sine seks søsken ble hun angitt av sin egen mor til Gestapo og sendt til konsentrasjonsleir. Moren hadde da allerede angitt Marias far, og sørget for at han ble sendt til Auschwitz, hvor han ble drept.
Alle barna overlevde, og ble viktige vitner i en rettssak som rystet Østerrike i dets grunnvoller.
Hvordan kan man gå videre i livet etter å ha fått sin bardom så fullstendig rasert? I denne boka forteller Maria sin historie.
Forlag Aktive fredsforl.
Utgivelsesår 2013
Format Innbundet
ISBN13 9788292627211
EAN 9788292627211
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt sted Østerrike Tsjekkoslovakia
Omtalt person Maria Gabrielsen
Språk Bokmål
Sider 161
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Gripende fortelling. Veldig spennennde å høre om hvordan en person har opplevd andre verdenskrig, og konsentrasjonsleirene osv. Tenk det er ikke lenge siden noe så grusomt skjedde...
«Angitt av mamma» av Oddvar Schølberg
– Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold
Maria "Mitzi" Schwartz bor i Wien sammen med sin jødiske familie. De er mor, far og syv barn. Det er faren som er jødisk, mens moren er tysk, og har konvertert til jøde. Så starter annen verdenskrig, og moren forelsker seg i en SS-offiser. Hun tyster på mann og barn, og de sendes til konsentrasjonsleire. Barna kommer til Theresienstadt, mens faren ender i Auschwitz.
Dette er en sterk historie om en hel søskenflokk som ble angitt av sin mor. Hva som foregikk i hodet hennes, kan man bare lure på. Var hun blindet av forelskelse? Uansett helt umulig å forstå at en mor kan gjøre sånt. Viktig historie som må leses!
Du kan lese hele anmeldelsen på nettsiden min. Den er basert på min personlige mening, og jeg tjener ikke penger på den. Jeg er heller ikke knyttet til noen forlag.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket