Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 428 bokomtaler

BOKOMTALE: Til oss av Linn Skåber. Leseeksemplar fra forlaget

Linn Skåber har skrevet en en serie av bøker. Den første var til ungdommene, den neste var til de voksnes perspektiv på livet, og nå har boka til de eldste kommet. Dette er en flott bok, med både morsomme og triste historier – og ikke minst, fantastiske illustrasjoner.

Kjempefin julegave som passer til både unge og eldre som liker å lese.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: En hund til jul av Lizzie Shane. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Ally, som er fotograf i New York, er tilbake i hjembygda for å hjelpe besteforeldrene. De driver et omplasseringshjem for hunder, og nå har bystyret bestemt seg for å stoppe driftsstøtten. En dag da Ally er ute og tar bilder, glemmer hun å se seg for. Hun kræsjer inn i en gretten kjekkas og innholdet i kaffekoppen hennes havner på skjorta hans. Det blir et ublidt møte

Veldig søt og fin historie, som passer perfekt til travle førjulsdager. Kos deg med den!

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Savnet av Vibecke Groth. Leseeksemplar fra Liv

Karianne, som har kreft, er gift med Jørgen. Hun synes at ekteskapet fungerer greit, men en dag får hun en telefon som gjør at hun skjønner at ting ikke er helt som hun trodde. Etter det forsvinner Karianne, helt uten spor. Flere år senere blir mannen hennes helt plutselig funnet død.

Denne boka likte jeg :) Groth kommer med ny bok i januar, og det gleder jeg meg til!
Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Bakeriet i Brooklyn av Ellen Vahr. Leseeksemplar fra Aschehoug

Thea jobber fortsatt for den rike Vanderbilt-familien i New York. En dag møter hun igjen Amanda, som hun ble kjent med på båten. Thea som er god på å bake, bestemmer seg for å satse alt, og sammen med Amanda kjøper hun et gammelt bakeri i Brooklyn. Det er bare det at Andrea har ikke helt de samme målene som Thea, og det skaper problemer for henne.

Hyggelig historie om en sterk kvinne som kjemper en kamp om drømmen og lykken.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Polarsirkelen av Liza Marklund. Leseeksemplar fra Capplen Damm

5 unge jenter har en lesesirkel, som de kaller Polarsirkelen. De møtes hver uke og diskuterer en bok som de velger etter tur. En kveld forsvinner en av jentene, og hun etterlater seg ingen spor. De andre går hver sin vei, og har ikke lenger nær kontakt. Førti år senere blir det funnet et lik, som man mener er jenta som forsvant.

Lesesirkel? Dette må jo være en perfekt bok for meg, var førsteinntrykket mitt. Det var også en fin historie, en sånn som hekter tak i deg fra start.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Grenseløs av Jørn Lier Horst. Leseeksemplar fra forfatteren.

Ny Wisting-krim! Historien begynner med at William Wisting får en epost med emnet Regarding Astria. Det dreier seg om en jente som er savnet i jakten på å finne morderen til en australsk backpacker. Dette fører Wisting til Spania.

Bøkene om William Wisting er alltid gode og spennende. Godt og orginalt plott.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: God natt, kjære av Aimee Molloy. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Sam jobber som psykolog og har et fint hjemmekontor. Han er nygift med Annie, og de virker å ha et fint liv. Det er vanskelig å si så mye uten å røpe noe, så jeg lar forlagets tekst stå for hovedbeskrivelsen. Det jeg kan si er at denne boka vil lure deg gang på gang.

Perfekt for deg som liker psykologiske thrillere!

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Dommen av Jørgen Jæger. Leseeksemplar fra Strawberry Publishing

Familien Lunde er på tur, da hunden Lykke får teften av noe, og springer inn i skogen. Alexander på seks år løper for å lete. Faren finner Lykke, surret fast rundt en grein. Alexander er ikke å se. Tilfeldigvis er Ole Vik på tur i området, og får startet en leteaksjon. Bygdas nye journalist røper litt for mye informasjon i avisa. Dette får store konsekvenser. Plutselig forsvinner også en kvinnelig lærer, og Ole Vik og Cecilie Hopen får masse å henge fingrene i.

Husk å legge denne inn på leselista di nå i høst!

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: En etter en av Ruth Ware. Leseeksemplar fra Gyldendal

Firmaet Snoop, som er et trendy firma som har utviklet en app hvor man kan sjekke hva folk hører på akkurat nå, drar på tur til et avsidesliggende hotell oppe i høyde. Her skal de gå på ski og slappe av. Vi skjønner at det ligger noe å ulmer i kulissene, men får ikke helt tak på det. Og så, pang, smeller det. En av medeierne foreslår å selge firmaet. Da blir det dårlig stemning i gruppa, og flere blir rasende.

Elsker du psykologisk krim? Da må du lese denne. Historien kryper inn under huden din. Boka er vanskelig å legge fra seg.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Skrivekoden av Audun Farbrot. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Drømmer du om å skrive artikler, leserinnlegg, bokomtaler, blogginnlegg eller andre tekster? Her får du 10 skrivenøkler som beskriver hva som må være på plass i teksten, og hvordan den bør utformes. Det er f.eks. stor forskjell på hvordan en tekst bør skrives på Twitter, Facebook, Instagram og epost. I boka får du tips og eksempler på mange ulike sjangre.

Dette synes jeg at var en oversiktlig bok, med mange gode skrivetips.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Min elskedes ansikt av Jean-Louis Adorsen. Leseeksemplar fra forfatteren

Denne boka er en samling med 15 lettleste romantiske noveller. I samlingen er det både helt nye og eldre noveller, den nyeste helt dagsfersk ved utgivelsen. En av historiene kan du dessuten lese i neste nummer av Hverdagsnettmagasinet.

Språket er uklanderlig. Alle novellene er fine og varierte med akkurat passe lengde – og jeg liker dem alle sammen.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Mysteriet ved Hangman's Hill av Olla Rypdal. Leseeksemplar fra forfatteren

Anna er på loftet og leter i gamle ting, sammen med vennene Siri og Erik. Der kommer de over et skrin som inneholder gamle bilder og brev. Det viser seg at skrinet har tilhørt en slektning av Anna, Martha. Da de leser brevet aner de at noe har skjedd, og det vil de finne ut av. Anna overtaler foreldrene om å dra på ferie til England hvor Martha bodde en kort periode. Der dukker det opp enda et mysterium.

Dette er en spennende ungdomsroman som veldig lett å lese. Den passer også for voksne som liker å lese lette historier uten ekle detaljer.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Rovdyr av Erling Gangsøy Greftegreff. Leseeksemplar fra Liv

Under et gravearbeid dukker det opp et gammelt lik. Det viser seg å stamme fra en kjent direktør som forsvant for mange år siden. Under etterforskningen dukker det opp flere lik, og etterforskerne strever med å se sammenhengen.

Velskrevet historie med godt plott. Original vinkling på slutten. Jeg likte historien, men skjønte hovedessensen i løsningen litt i tidligste laget - og det trakk dessverre ned litt for meg. Likevel en bok å anbefale!

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Til døden av Agnes Lovise Matre. Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

Ella og Mathias gifter seg etter kun 3 måneders bekjentskap. Begge er veldig hemmelighetsfulle om sin fortid, men etterhvert begynner begge å avdekke små biter av den andres fortid. Det de finner ut skremmer dem begge, men er det virkelig det som er sannheten?

Jeg likte godt denne boka. Her er det både spenning og humor, og den er veldig annerledes enn de andre bøkene til forfatteren.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Endelig gammel av Ingrid Strümke. Leseeksemplar fra forfatteren

Selv om forfatteren ikke uttrykker det akkurat på denne måten, så er budskapet i boka at du skal gi litt mer F... i hva andre tenker og gjør. Det er ikke vesentlig. Det er det DU selv mener som er viktig. Med andre ord, det er DU som bør sitte i førersetet i ditt liv!

Dette er en flott bok, som sier ting på en fin måte. Den lar deg sitte igjen med mye å tenke på. Det er mange ting en kan kjenne seg igjen i - uansett hvilken alder man er i.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Gryende hvitt av Marianne Nymo. Leseeksemplar fra forfatteren

Boka starter med at Einy krangler med mannen Torstein. Hun bestemmer seg derfor å ta en tur til hjemstedet hvor hun vokste opp. Moren, Victoria som er demenssyk, bor på sykehjem der. Det er lenge siden Einy har vært der fordi forholdet deres var ganske dårlig den siste tiden moren var frisk. Victoria strever og mister stadig ord, tid og minner, men noen ganger kommer det små glimt.

Selv om historien er oppdiktet, så er dette en fin bok som gir et innblikk i hvordan hverdagen kan være både for pasient og pårørende.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Sjeledød av Glenn Johansen. Leseeksemplar fra Liv

Denne boka kom ut i fjor, men jeg har ikke fått lest den før nå. Boka var veldig bra, og jeg anbefaler den gjerne videre.

Tom har nettopp kommet tilbake til Norge og har blitt leder for antiterrorgruppen. Det første oppdraget hans blir å finne ut av en bombe som sprenger på Oslo S. Tre franske studenter dør. Silje som jobber i Kripos er tilfeldigvis på stedet.

Kort tid etter dukker det opp et lik, en kvinne blir funnet død hjemme hos seg selv. Trolig slått ihjel. Resten av famlien er sporløst forsvunnet. Mannen i familen kommer raskt i søkelyset, men mon tro om det virkelig er han som er morderen?

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Damen i Proseccotåken av Lene Lauritsen Kjølner. Manus fra forfatteren

Olivia er en veldig likandes dame, og denne gangen har hun snust litt på det å være forfatter. Som vanlig er Olivia nysgjerrig og snuser rundt. Tilfeldigvis kommer hun over et lik eller to. Selvfølgelig faller saken sammen med en sak som samboeren, politimann Torstein jobber med, men de klarer å håndtere saken på en fin måte.

Bøkene om Olivia er som sukkertøy. Man fortsetter å stappe dem i munnen uten stopp helt til posen er tom. Denne boka kunne jeg ikke legge fra meg før den var slutt.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Grenselosene av Hege Kofstad. Leseeksemplar fra Pax
Skrevet av Fred Are Johannessen

En historisk fortelling eller skildring fra krigsårene 1940-1945 i Norge med fokus på grenselosvirksomheten, de som hjalp flyktninger over til Sverige og de som ville stoppe flyktningstrafikken.

Denne viktige historien er velskrevet. Den er spennende og lettlest. Boka kan virkelig anbefales!

Les hele omtalen her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

BOKOMTALE: Rotvelte av Tove Alsterdal. Leseeksemplar fra Gyldendal

Olof er ute på jobbreise da han kommer forbi bygda hvor han vokste opp. Det er tjuetre år siden han var der sist. Han forlot bygda etter at han hadde tilstått å ha drept ei ung jente. Han drar til barndomshjemmet sitt, der finner han faren drept i dusjen. Den noe yngre politietterforsker Eira Sjödin er også fra stedet, og har nettopp kommet tilbake for å ta seg av sin demente mor. Hun husker stadig mer fra sin barndom når hun jobber med saken.

Jeg har nå ferie, og kjenner at jeg ikke er helt i lesemodus om dagen. Spenningsnivået i historien varierte, men det var en fin bok. Jeg håper det kommer flere bøker om Eira senere.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Åsmund ÅdnøyAjiniakraLene AndresenTor Arne DahlAnniken LKariKirsten LundGro Anita MyrvangBertyEileen BørresenKathinka HoldenJane Foss HaugenLars MæhlumStjernekastSolRade AlmudaffarCaroline Ekornes JohannessenalpakkaBeathe SolbergGunillaAvagretemorIna Elisabeth Bøgh VigreMorten MüllerSynnøve H HoelLeseaaseTorill Elisabeth RevheimAstrid Terese Bjorland SkjeggerudGladleserDolly DuckAlice NordliSiljeGroBerit RReadninggirl20Frode Øglænd  MalminIngrid HilmerTine SundalHanne MidtsundCathrine Marie Hansen