Enken

av (forfatter).

Aschehoug 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.70 (43 terningkast.)

88 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Gunvor Galaaens eksemplar av Enken

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

spenning

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788203398308

EAN 9788203398308

Genre Psykologiske thrillere

Språk Bokmål

Sider 300

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 24 13 2 0 0

Bokomtaler

Dette er den første boken jeg leser av denne forfatteren og det ga mersmak. En litt stillferdig historie, lettlest og fengende. En sterk femmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Enken" av Helene Flood
– Leseeksemplar fra Aschehoug

Evy og Erling har vært gift i førtifem år. Erling har hatt mange små nesten-ulykker, men en dag segner han om på gata, og våkner ikke igjen. Både politiet og Evy føler at det er noe mistenkelig ved dødsfallet.

Psykologisk spenningsbok, og en forfatter som skriver godt. Dessverre synes jeg oppsettet er en tanke uryddig, og personene en smule overfladiske. Likevel en bok som er verdt å lese.

Du kan lese hele anmeldelsen på nettsiden min. Den er basert på min personlige mening, og jeg tjener ikke penger på den. Jeg er heller ikke knyttet til noen forlag.

Les hele anmeldelsen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enkel å lese, men ikke spesielt spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av de tre psykologiske thrillerne til Helene Flood likte jeg Terapeuten best og Elskeren dårligst. Den siste, Enken, er absolutt leseverdig. Hva skjer egentlig i det store huset på Montebello, hvem utsatte Erling for «ulykker» slik at han til slutt døde, og er enken og fortelleren Evy til å stole på? Og hvilken rolle spiller de tre barna og vennen Edvard?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest både Terapeuten og Elskeren, som var noe slappe, men endelig glimter hun til med Enken. Den siste boka i trilogien som kan leses som enkeltstående.

Likte nok Terapeuten minst av henne så langt som kanskje var hennes mest populære bok. Syntes det var helt ok lesing, men ikke noe mer enn det. Etter de to første bøkene av henne, var jeg usikker på om jeg skulle lese mer av dette forfatterskapet eller ikke, og er glad jeg ga det en sjanse til.

En rolig psykologisk thriller
Enken er en psykologisk thriller, og syntes ikke den var heseblesende eller overraskende, så det var ikke derfor jeg likte den. Jeg likte kontrasten i boka, balansen mellom det stillferdige og det paranoide. Hvordan paranoide tankene kommer krypende til hovedkarakteren Evy. Syntes det var gjort på en elegant måte.

Evy får vite av en av nabofruene at hennes mann har segnet om på vei til en miljøvernorganisasjon med sykkel. Etter hans død, vandrer handlingen i boka dagene før og etter hans dødsfall. Hun liker ikke hvordan hennes voksne barn diskuterer om henne når de treffes, og de ikke tror at hun merker det. Da Evy får besøk av politiet, er det kanskje en mistanke om at Erling kanskje ikke døde naturlig likevel? Etter hvert dukker det også en gammel venn av Erling. Hva vil han og og hvorfor dukker han opp nå?

Etter hvert snører det seg et slags nett rundt Evy, og ting hender som gjør til at hun tviler på både folk seg selv. Hva er det som egentlig foregår, og hvorfor er hun sånn i tvil om alt?

Krypende uro
Handlingen kan kanskje virke noe typisk og noe man har lest om før, delvis er det også nettopp det. Men likte måten handlingen ble fortalt på. En blanding av fåmælt, paraoid og panisk måte uten å overdrive. Forfatteren beskriver realistisk hvor alene Evy er i alt, om hun er redd for å miste fatningen eller om folk virkelig jobber mot henne. Følelsen av å miste seg selv på en måte.

Kapitlene var svært korte og engasjerende. Ofte leste jeg litt mer enn planlagt på grunn av en mystiske fortellerstemmen. Det gjorde meg ikke noe at denne psykologiske thrilleren ikke var heseblesende som de ellers bruker å gjøre, og ikke overraskende. Det var lett å gjette hvem eller hva som egentlig sto bak det hele, men likevel ødela det ikke intensiteten i boka for min del. Karakterene var temmelig sære, og spennende å bli kjent med. Det var de som holdt på drivet i boka. Det var også interessant å lese om Evys plutselige ensomhet etter førtifem år langt ekteskap. Må jo være rart å bo sammen med noen som plutselig ikke kommer hjem igjen, og man er mutters alene. Man må tilvenne seg en helt ny hverdag. Likte at denne psykologiske thrilleren besto av flere lag, og som samtidig var menneskelig. Det er jo mer vanlig å lese psykologiske thrillere som er litt over the top, men denne var mer nøytral.

Enken er god lesing hvis man vil ha en mer hverdagslig thriller med vanlige karakterer, som tviler på sin egen realitet.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Aschehoug, mot en ærlig anmeldelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg kunne kjent igjen håndskriften hans hvor som helst, og plutselig bever det i meg: Han skal aldri mer skrive noe. Denne skriften var bare hans, og alt som er igjen av den, er løse notater, vilkårlige ord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oversikt


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Naboens sønn - politietterforsker Avi Avrahams første sak" av Dror Mishani
 • "De som venter - roman" av Ingrid Melfald Hafredal
 • "Min venn, Alice" av Mally Marlene
 • "Sommeren før dagen i mars" av Marit Reiersgård
 • "Passasjeren" av Lisa Lutz
 • "Nattens bok - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Patrioter - krim" av Ingar Johnsrud
 • "Patriotene" av Pascal Engman
 • "Grønnøyd monster" av Myriam H. Bjerkli
 • "Ensom er den som ikke er nummer én for noen" av Vibecke Groth
 • "Kjærlighetssvindel" av Hanne Kristin Rohde
 • "Etter Ruth" av Nicola Rayner
Alle bokanbefalinger for dette verket