Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Da Tribunefeber kom ut i England i 1992, ble boken umiddelbart en stor suksess. Nick Hornby skildrer det nærmest absurde følelsesmessige engasjementet knyttet til fotballsporten og favorittlaget Arsenal, et engasjement som domineres av gnagende uro og mismot, men som også innebærer stunder av jubel og glede. Samtidig skriver han om barndommen, om det å vokse til, om maskulinitet, klasseskiller, sex og familieliv, og om vanskelighetene voksentilværelsen bringer med seg. Boken er full av lun humor, ironi, og innsikt, og man behøver ikke å være sportsfrelst for å verdsette ærligheten og sjarmen i Hornbys bok.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2005
Format Heftet
ISBN13 9788203209567
EAN 9788203209567
Serie Aschehoug pocket
Språk Bokmål
Sider 255
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Mye bedre enn filmen, dette er en personlig memoarbok og ikke en fjollete gutt/jente-historie i fotballinnpakning. Selv en Tottenham-fan som meg håpet etter hvert at den plagede hovedpersonen skulle få noen flere lyse stunder med sitt kjære Arsenal.
En enkel idé som fungerer: Dette er Hornbys selvbiografi, fortalt gjennom en rekke fotballkamper han har sett fra 1968 til 1992, og da stort sett kamper med favorittlaget Arsenal.
Fotball-offentligheten var mindre i 1992. Det var ikke døgnkontinuerlig fotballdekning på tv og nett, og sporten var mindre preget av penger og mer av arbeiderklasse. Det var neppe tenkt sånn, men boka er et farvel til den engelske fotballkulturen slik den var, men sine ståplasser og sin tribunevold.
Nick Hornby slo gjennom samtidig med “laddism”-bølgen i Storbritannia på 90-tallet, men Tribunefeber har få kjekkas-takter over seg. Dette er en lavmælt beskrivelse av det å være fotballsupporter, og jeg synes den har tålt årene godt.
Normaltilstanden for en fotballtilhenger er bitter skuffelse, uansett hva stillingen er.
I disse VM-tider må vi vel få til en fotball-liste. Bøker om fotball, eller skrevet av fotballspillere, eller med mye fotball i. Kom med tips!
Noen bøker har man på en måte alltid med seg. Dette er kanskje ikke de beste bøkene jeg har lest, eller de mest velskrevne, eller de mest gripende. Men det er disse som har satt seg fast. Kanskje fordi de passet spesielt godt for meg, eller jeg leste dem akkurat i rett tid? Jeg vet ikke. Jeg kommer sikkert til å gjøre tilføyelser, men det var disse jeg kom på først.
Våren 2021 leser jeg meg gjennom Nick Hornbys forfatterskap.