Syndebukken

av (forfatter) og Henning J. Gundersen (oversetter).

Cappelen Damm 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.55 (29 terningkast.)

66 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Fragmenters eksemplar av Syndebukken

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788202687809

EAN 9788202687809

Serie Emma Sköld (6)

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 362

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 12 10 2 1 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Syndebukken av Sofie Sarenbrant. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Emma Sköld er tilbake. Denne gangen etterforsker hun drapet på en ung gutt i nabohuset. Det er tydelig at det har vært innbrudd der, og vaskehjelpen blir hovedmistenkt. De finner fort ut at det er flere mistenkelige personer i saken. Og selvfølgelig dukker det også opp flere lik.

Plottet i denne boka er spennende. Historien er lettlest - og boka var lest ut på en drøy dag.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir ikke helt fortrolig med språket til Sarenbrant, jeg vet ikke helt hvorfor, men det er noe med måten hun skriver på, eller kanskje det er oversettelsen. Spesielt i den første halvdelen av boken, etter hvert ble det så spennende at det ikke var så merkbart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sofie Sarenbrant var inntil i år en ukjent forfatter for meg, noe som er rart, siden jeg har lest en del svensk krim oppgjennom årene, men det navnet har gått meg hus forbi.

Kan fint leses som frittstående bok
Men etter å ha lest denne boka, syntes jeg at det ikke gjorde noe. Syndebukken er bok nummer seks i serien om Emma Sköld. Selv om jeg ikke hadde lest de andre bøkene i serien, gjorde det ikke noe, for man får bakgrunnshistorie og man faller ikke av handlingen. Denne kan fint leses som frittstående, men det spørs jo hvor kresen man er som leser, selvfølgelig. Når det gjelder krimserier, er jeg ikke så nøye på rekkefølgen, for det er enkelt å henge med uansett.

Denne gang føler Emma Sköld at noen er ute etter henne personlig, eller er det bare innbilning? I strøket hun befinner seg i, skjer det et innbrudd og en tenåringsgutt blir funnet død. Familien til den døde gutten, hyrer noen til å vaske huset jevnlig, og det er rengjøringsdamen som finner ham. Flere ting skjer som gjør at Emma Sköld føler seg truet, men velger ikke å si så mye om det til foreldrene hennes. Både jobblivet og privatlivet hennes er noe vanskelig for tiden. Hun og en av dem hun jobber med, går gjennom en vanskelig periode, og det skaper litt samarbeidsproblemer. Det bor også en liten MacGyver i henne. Hun vil gjerne løse ting alene og gjøre ting på sin egen måte. Følge instinktene sine. Og hvem er kvinnen som blir funnet i vannet helt tilfeldig?

Et oppbrukt elment i krimsjangeren
Dette høres kanskje ut som en hverdagskrim, og det er det også. Det er ikke for oss som liker mer hardbarket krim. Handlingen går rolig for seg, det er en del drama og intriger som blandes mellom jobb og privatliv, noe man har lest mange ganger om før, og de kriminelle sakene var heller ikke spesielt engasjerende å lese om.

Det som derimot var småspennende og bedre å lese om, var om Sebastian og hans forhold til sin egen legning. Kunne ha tenkt meg at det fikk en større rolle i boka. En annen ting var også dagbokinnleggene. Ofte liker jeg ikke dagbokinnlegg, men syntes de innleggene spritet opp boka litt. Det var lett å finne ut hvem som sto bak de innleggene, men det var måten de var skrevet på, som var fascinerende.

Sarenbrant gjør også en moderne vri med å bruke nettforum i handlingen. Om brukere som oppdaterer og diskuterer om det som skjer i lokalsamfunnet. Noe som sikkert er vanlig for noen i dagens samfunn, men måten det er gjort på i boka, er ikke helt troverdig, og føles noe malplassert. Det dreper på en måte spenningen som kunne ha vært der.

Syndebukken var en bok jeg gjerne ville like, for den har et kult cover, det er alltid kjekt å bli kjent med forskjellige krimforfattere og svensk krim er ofte lovende, men dette ble for tamt i lengden, og for opplagt. Siden jeg har fått de to første bøkene om Emma Sköld som sommergave fra Cappelen Damm, skal jeg gi både Emma Sköld og Sofie Sarenbrant en sjanse til. Synes det blir for dumt og for tynt grunnlag å gi opp en forfatter kun etter en bok. Forfattere har sine oppturer og nedturer de også.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Egen liste over leste bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt jeg leser i april 2023.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Skammekroken" av Sofie Sarenbrant
  • "Kvinnen i blått" av Elly Griffiths
  • "Svarte seil" av Rebecka Edgren Aldén
  • "Syndebarn" av Ulrika Rolfsdotter
  • "Tyster - en Robert Vinter-roman" av Tore Aurstad
  • "Tiggeren" av Sofie Sarenbrant
  • "Newtons vugge" av Lars Ove Sæther
  • "Vintervann" av Susanne Jansson
  • "Villspor" av Michelle Davies
  • "Hjernevasket" av Stefan Malmström
  • "Stille er de døde" av Anna Jansson
  • "Rovdyr - kriminalroman" av Erling Greftegreff Greftegreff
Alle bokanbefalinger for dette verket