Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Fra den verdensberømte forfatteren Peter Mayle kommer her et knippe fornøyelige skildringer som på en sprudlende måte skildrer de ypperste av Frankrikes gastronomiske gleder. Væpnet med kniv, gaffel og korketrekker oppsøker han små, bortgjemte restaurantperler, en sneglefestival, den skarpeste osten, den utrolige kyllingen, de rådyre trøflene, den perfekte omelett og en froskelårfestival. Underveis forfrisker han seg med noen av de flotteste vinene som finnes. I denne boka møter livskunsten og matkunsten hverandre. Alt sammen skildret av fortelleren Peter Mayle, som med sin elegante kåsørstil serverer deg en nydelig leseopplevelse.
Forlag Damm
Utgivelsesår 2003
Format Innbundet
ISBN13 9788249609710
EAN 9788249609710
Språk Bokmål
Sider 248
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
For nokre år sidan las eg Et år i Provence av Peter Mayle - ei lettlesen bok som eg kosa meg med. Såg derfor fram til denne. Må nok tilstå at eg sit att med blanda kjensler.
Nokre kapittel var fornøyelege: om dei skarpaste ostane, dei sjeldne trøflane - om korleis lage ein perfekt omelett, om froskelårfestival. Han greier å skildre gastronomiske opplevingar i ulike deler av Frankrike slik at ein nesten får vatn i munnen ( sjølv om froskelår aldeles ikkje står på mi liste....)
Men - etter vel halvlesen bok vart eg litt lei av mat og vinsmaking, sjølv om han varierer både råstoff, kulinariske rettar og ikkje minst: mange ulike festivalar og landsbyar.
Har bestemt meg for å "spare" dei tre siste kap til kveldslektyre - ein gong eg er i beit.... Terningkast: sterkt i tvil, kanskje noko midt på treet?
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet er, blir det sagt, flere oster i Frankrike enn det er dager i et år - enhver tekstur, fra smuldrende til nesten flytende, alle nyanser i aroma, fra barberbladskarp til fløtens fine mildhet - oster fra kuer, geiter og søyer, oster krydret med urter, oster stikkende av pepper, marinert i olivenolje, modnet på senger av strå.
Jeg liker kuer. Det er noe veldig beroligende ved dem. Det er sjelden man ser at de skynder seg. På litt avstand utstråler de sinnsro, langsomme bevegelser, viftende haler, fredsommelige og pittoreske. På nært hold legger du merke til deres øyevipper, kjevenes jevne, ovale bevegelser mens de tygger drøv, og det faktum at de er innkapslet i gjørme fra brystet til hovene.
Det finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.
Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.
Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...
Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.
Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!